Săptămâna protestelor la Constanța. Bicicliștii și activiștii de mediu ies în stradă

Marș pentru Constanța. FOTO facebook
Marș pentru Constanța. FOTO facebook

Două mitinguri se anunță în această săptămână la malul mării. Pe de o parte sunt bicicliștii care protestează pentru că administrația locală amână construcția pistelor speciale, iar pe de altă parte sunt oamenii din oraș care s-au săturat de felul în care arată și este condus orașul.

Primul protest are loc pe 19 septembrie și este organizat de asociația “Baricada Verde”. Pretextul este săptămâna mobilității europene, iar locul de întâlnire este platoul din fața statuii de la Casa de Cultură Constanța.

“Nu e doar un motiv de a aduce in atentie “mobilitatea urbana durabila” fiindca asta ii preocupa pe europenii care au pe unde merge cu bicicleta fara sa riste sa ajunga intr-un SMURD. La Constanta, treaba e mai ciudata. Auzim ca Primaria Constanta vrea sa faca niste puncte de inchiriere biciclete (ceva cu fonduri europene).

SUPERB! Si te plimbi cu bicicleta inchiriata…pe unde te plimbi? Piste nu avem, siguranta rutiera nu avem. ATRAGEM ATENTIA ASUPRA ACESTEI PROBLEME! Veniti si voi la miting cu idei si solutii! Cu fluiere, steaguri si pancarde fiindca trebuie sa ne facem auziti”, se arată în mesajul postat pe Facebook de către organizatori.

Cel de-al doilea moment va avea loc duminică, 20 septembrie. “Marșul pentru Constanța” organizat de omul de afaceri Cătălin Anghel are ca punct de pornire zona Pieței Ovidiu.

În postarea de pe Facebook se arată că protestatarii sunt nemulțumiți de felul cum arată orașul, dar și de modul în care este condusă Constanța. Interesant de menționat este că evenimentul a fost organizat încă dinainte ca Radu Mazăre să demisioneze din funcția de primar.

“Pentru ce protestăm? Pentru felul cum a fost condus acest oraș, pentru lipsa de spații verzi, pentru lipsa de piste de biciclete, pentru lipsa de transparență a cheltuielilor primăriei, pentru 10 ani de aroganțe ale consilierilor locali, pentru a trezi lumea și o face să se implice in problemele comunității, pentru a ne spune păsul, pentru a ieși din amorțeală, pentru a centraliza nemulțumirile noastre, pentru a arăta că mai exista oameni cu educație civică, pentru a arăta că ne pasă. Și sunt convins că mai exista destule motive”, spun protestatarii.

La momentul publicării acestui articol pe Constanța News aproape 700 de persoane și-au manifestat pe Facebook intenția de participare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*