Sala de conferințe a Institutului “Grigore Antipa” va purta numele prof. dr. Fokion K. Vosniakos, președintele Asociației Balcanice de Mediu

prof. dr. Fokion K. Vosniakos
prof. dr. Fokion K. Vosniakos

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța găzduiește, vineri, 27 mai, ceremonia festivă de inaugurare a Sălii de Conferințe „Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos“, denumită în memoria celui care a fost președintele Asociației Balcanice de Mediu (B.EN.A.).

Ilustru om de știință, cercetător și profesor dedicat, Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos a fost un adevărat prieten și susținător al lumii academice din regiunea balcanică și a Marii Negre, în special din România. Colaborarea fructuoasă între Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța și B.EN.A. a început în anul 2002, odată cu înființarea Centrului de Formare și Pregătire Profesională în domeniul protecției mediului, care funcționează în sediul institutului nostru. De la autorizare şi până în prezent, s-au desfăşurat 32 serii de curs, peste 1.000 de absolvenţi primind certificate de absolvire cu dublă recunoaştere (Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice).

De asemenea, Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos a sprijinit 147 proiecte de cercetare şi 263 burse pentru tinerii oameni de ştiinţă din Bulgaria, Croaţia, Serbia şi România, dar a fost și motorul organizării a peste 80 de conferințe științifice internaționale, precum și fondator al jurnalului științific “Journal of Environmental Protection and Ecology – JEPE“.

Pentru întreaga sa activitate și, mai ales, pentru calitățile sale de om extraordinar și dedicat, am considerat că este oportun ca sala în care s-au desfășurat multe dintre acțiunile B.EN.A. să îi poarte numele.

Momentul festiv va fi urmat de o prelegere a Prof. Dr. Massimiliano Fenice, de la Università della Tuscia, Dipartimento di Scienze Ecologiche e Biologiche, Viterbo, Italia. De asemenea, la manifestare vor participa Prof. Dr. Evangelos Papathanassiou, director științific al Centrului Elen de Cercetări Marine, Grecia, Dr. Anna K. Daníelsdóttir și Dr. Oddur Már Gunnarsson, reprezentanți ai Matis OHF, Islanda, coordonatori proiect FP7 MareFrame, Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, de la Universitatea Karadeniz din Trabzon, Turcia, și Conf. Univ. Dr. Violin Raykov, de la Institutul de Oceanologie din Varna, Bulgaria, buni prieteni și colaboratori ai Prof. Dr. Fokion K. Vosniakos. Și-au anunțat prezența și un grup de cadre didactice de la Universitatea „Ovidius“ Constanța și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, precum și reprezentanți ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*