S-au împlinit 32 ani de la deschiderea navigației pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Canalul Dunăre Marea Neagră
Canalul Dunăre Marea Neagră

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la deschiderea oficială a navigaţiei pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Construirea Canalului Dunăre – Marea Neagră în anii 80 a dat noi valenţe traficului pe Dunăre, dar şi traficului de mărfuri prin portul Constanţa. Astfel, Canalul Dunăre – Marea Neagră este veriga unei rute de transport cu costuri reduse pentru o gamă largă de mărfuri şi servicii. Este cunoscut faptul că marile porturi europene şi din întreaga lume înregistrează volume mari de trafic în condiţiile în care sunt conectate la marile platforme industriale prin reţelele de drumuri, căi ferate, dar mai ales canale interioare, rol jucat în prezent de Canalului Dunăre – Marea Neagră pentru portul Constanţa şi de Canal Poarta Albă – Midia, Năvodari pentru Portul Midia.

Traficul pe canalele navigabile efectuat de la începutul anului până în prezent este de 10 612 000 tone capacitate, reprezentând 99,4% din nivelul prognozat pentru această perioadă. Principalele destinaţii ale mărfurilor transportate pe canalele navigabile au fost România – 46%, Serbia – 26%, Ungaria – 12% şi Bulgaria – 8%.

La ceas aniversar Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. mulțumeşte partenerilor pentru efortul depus la realizarea proiectului comun, dezvoltarea traficului de nave din România, iar angajaţii companiei beneficiează de o zi liberă conform contractului colectiv de muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*