S-a dat startul concursului ”Toate Pânzele Sus”, la Medgidia

Clubul Copiilor Medgidia în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, Federația Română de Modelism și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează în perioada 06-12 august 2017, o inedită competiție cu specific marinăresc.

Proiectul, aflat la cea de-a VI-a ediție, este prilejuit de Ziua Marinei Române și constă în organizarea unei expoziții de machete de nave, concurs de navigație pentru copii și o sesiune de comunicări și referate pentru cadrele didactice cu tema ”Contribuția activităților extrașcolare în dezvoltarea copilului”. La eveniment vor participa copii și cadre didactice din 15 județe ale țării, dar și din Austria, Franța, Slovacia și Turcia.

La Muzeul Marinei Constanța, alături de membrii Ligii Maiștrilor Militari de Marină, se vor desfășura jocuri marinărești, unde copiii vor executa diferite noduri marinărești, vor învăța aruncarea cu bandula și importante tehnici de supraviețuire.

Concursul de navigație va fi organizat la toate clasele de nave (viteză, evoluție, curse electrice, veliere), conform Regulamentului Internațional Naviga, pe poligoane realizate la standard internațional, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să se familiarizeze cu sportul de performanță.

Invitații la competiție au participat la Ziua Porților Deschise a Forțelor Navale Române, pe Faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră, ocazie cu care navomodeliștii au urcat la bordul navelor fluviale acostate.

Pentru divertisment, copii vor primi în decursul acestei săptămâni lecții de înot, vizită la delfinariu, program de plajă și programe artistice.

Evenimentul va culmina cu o festivitate de premiere care se va desfășura în sala de spectacole a Casei de Cultură ”Ioan N.Roman”, începând cu ora 10.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*