Ross Freddie Ray Productions – succes după succes de la Constanța la Londra

Spectacolul Ross Freddie Ray Productions a avut succes la Constanța

Publicul constănțean a fost încântat de spectacolul ”Seară de balet”, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, pe 20 mai și a cerut bis. Următorul spectacol, în coregrafia lui Ross Freddie Ray, va avea loc pe 11 iunie, la London Coliseum, una din cele mai mari scene din Londra

Prim soliști și soliști ai Operei Naționale București și-au demonstrat talentul și pasiunea pentru dans în fața constănțenilor la spectacolul ”Seară de balet”, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, pe 20 mai. Oaspeții din București și-au sincronizat pașii de balet în repetate rânduri cu aplauzele publicului, care a solicitat bis.

„În timpul sezonului estival este extrem de important să atragem evenimente, dar deja nu mai vorbim doar de sezonul estival, ci de identitatea turistică a unui oraș emblemă așa cum este Constanța, care se transformă tot mai mult în destinație turistică de 12 luni pe an. Seara de balet oferită de Ross Freddie Ray Productions a fost un adevărat regal. O poveste fantastică despre grație, atitudine, măiestrie și sentimente, exprimate prin muzică și dans. Un spectacol de excepție, care m-a impresionat. Ne dorim cât mai multe Seri de balet la Constanța și cât mai multe evenimente de cultură și culoare. Felicitări Francescăi Baciu și artiștilor balerini pentru emoțiile pe care ni le-au oferit!“, a precizat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), prezentă la spectacol.

”Balerinii și-au demonstrat, într-adevăr, valoarea, dansând cele mai renumite și complicate pasaje, atât din punct de vedere tehnic, cât și artistic, din repertoriul international. Rezultatul a fost peste așteptări, sala fiind în picioare iar publicul solicitând repetarea spectacolului”, declară Francesca Baciu, managing partner și fondator al “Ross Freddie Ray Productions”, compania care organizează evenimentul.

Pe lângă momentele artistice, publicul a fost surprins de atmosfera elegantă în care a fost primit înainte de reprezentație, cu covor roșu și șampanie, iar acest aspect va deveni emblema spectacolelor.

Printre coregrafi s-au numărat: Ross Freddie Ray, Marius Petipa, Gheorghe Iancu, Renato Zanella, Vasily Vainonen, Joseph Mazilier, Ben Van Cauwenbergh.

Timp de o oră și jumătate, publicul a avut ocazia să vadă nume de rezonanță pe scena românească și internațională, precum Ovidiu Matei Iancu – prim solist al Operei Naţionale Bucureşti, fost solist senior la Tulsa Ballet, Cristina Dijmaru – prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti, Robert Enache – prim solist al Operei Naţionale Bucureşti şi câştigător al Galei Premiilor Operelor Naţionale și Bogdan Canila, prim solist al Operei Naţionale Bucureşti, directorul artistic al spectacolului. Cel din urmă a reușit să asambleze, într-un singur spectacol, spuma repertoriului internațional, pe muzica lui Ceaikovski, Strauss, Bizet sau Prokofiev și, ca atare, spectatorii vor fi încântați și din punct de vedere auditiv. Un alt moment inedit a fost prezentat pe muzica Mariei Tănase, unde doi balerini spanioli au dansat în cel mai pur stil românesc.

”Fraudulent Smile” la Londra, în coregrafia lui Ross Freddie Ray

Următorul spectacol – ”Fraudulent Smile” – în coregrafia lui Ross Freddie Ray, managing partner ”Ross Freddie Ray Productions”, va avea loc pe 11 iunie, la London Coliseum, una dintre cele mai mari scene din Londra. Spectacolul reprezintă o coregrafie de suflet pentru Ross Freddie Ray și va fi performat în cadrul ”Emerging Dancer”, cea mai așteptată competiție a anului din Marea Britanie și nu numai.

În cadrul acestui spectacol, balerinii English National Ballet – una din cele mai mari companii de balet din Europa – se vor întrece în abilitățile lor extraordinare. English National Ballet este recunoscută pe plan internațional, având spectacole în toate colțurile lumii, din Japonia până în Noua Zeelandă. La această companie dansează, de ani de zile, Alina Cojocaru, una dintre cele mai renumite balerine ale lumii, precum și tânăra speranță a baletului, Francesca Velicu.

”Fraudulent Smile” reprezintă un spectacol de balet tip comedie neagră și a fost prima coregrafie a lui Ross Freddie Ray, cu care a și câștigat competiția Ursula Moreton – una din cele mai prestigioase distincții mondiale pentru coregrafie. ”Fraudulent Smile” a fost dansat de peste 30 de balerini în Statele Unite (New York), Suedia, Grecia, Finlanda și Anglia (Royal Opera House).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*