Rock IT Fest, la final. Singurul eveniment de IT din Dobrogea a strâns la malul mării peste 140 de invitați

Rock IT Fest
Rock IT Fest

Crucial Systems & Services a organizat joi, 11 mai 2017, a doua ediție ETIC (Evenimentul de Tehnologie Informatică Crucial). Rock IT Fest a fost numele ales în acest an de către organizatori pentru cel mai important eveniment IT din Dobrogea.

Idea de Rock s-a născut din necesitatea de a “sparge” conceptul standard de eveniment clasic IT&C şi de a găsi acea expresie cuprinzătoare atât ca formă, cât şi ca mesaj la contactul cu publicul larg. Inspirat din trendul şi istoria muzicii rock, care la începutul anilor 70 s-a adresat unui public tot mai specializat, conceptul a dezvoltat un limbaj rafinat care avea să revoluționeze muzica vremii.

Pentru o zi intreagă, sălile de conferință au devenit un centru de excelență, adunând în același loc oficialități locale, companii de renume din Constanța, Tulcea și Galați, precum și cele mai rezonante nume din domeniul IT.

În cadrul evenimentului de tip festival, printre jingleuri explozive, și-au făcut rând pe rând intrarea reprezentanți ai Kaspersky, Fortinet, Dell EMC, Fujitsu, Oracle, HPE, Kyocera, Polycom, Ruckus, Eset, Palo Alto Networks, Acer și Brother. Aceștia și-au prezentat ultimele soluții și tehnologii informatice și ne-au arătat cum activitatea de la birou poate fi mai plăcută, mai eficientă și mai productivă.

Sesiunile demo susținute de Fortinet și cei de la Kaspersky, au subliniat cât de importantă este securitatea și infrastructura unei rețele IT și cât de simplu poți naviga pe internet folosind soluții simple și inovative capabile să răspundă provocărilor mediului online.

Pe lângă momentele de concert rock, atmosfera de festival a fost intens susținută și de celelalte surprize oferite participanților, printre care un moment de flashmob, precum și posibilitatea de a participa la o tombolă cu super premii,care au ținut cu sufletul la gură invitații: premiul I a constant într-un iPhone 7, premiul II laptop Fujitsu cu processor i5, premiul III o bicicletă RockRider, locul IV un router TP Link plus numeroase alte premii mici.

Anul 2017 este unul plin de provocări și amenințări de securitate, concurența a ajuns la un totul alt nivel în acest moment. În cadrul prezentării TITUS, soluția de clasificare de date, distribuită de Crucial Systems în România și în alte 7 țări adiacente, participanților li s-au subliniat faptul că cele mai valoaroase resurse cu care lucrează o companie, sunt datele. Integritatea datelor cu care lucrăm zilnic ne diferențiază de ceilalți competitori și acum mai mult ca niciodată, trebuie să ne asigurăm că utilizăm cele mai bune instrumentele posibile pentru a le proteja.

„Cele mai importante ameninţări includ malware, ransomware şi botnets, atacurile la adresa datelor confidenţiale, spionajul cibernetic, mobilitatea şi cloud computing, Internet of Things, ameninţările interne şi ameninţările din partea terţilor aflaţi în legătură cu companiile. Big Data şi Analytics nu sunt o modă, nu mai sunt doar «nice to have», ci reprezintă elemente cheie în transformarea digitală şi păstrarea şi creşterea competitivităţii”, a declarat Cătălin Anghel, Director de Vânzări Crucial Systems.

În ultimele zile, zeci de companii și instituții publice de renume din întreaga lume au fost atacate de o amenințarea cibernetică de tip ransomware WannaCryptor, care criptează datele utilizatorilor și apoi solicită bani contra cheii de decriptare.

În timp ce ransomware-ul clasic, una dintre cele mai mari amenințări ale prezentului, este transmis prin emailuri cu atașamente periculoase, browsere și exploit-uri în aplicațiile web, atacurile recente folosesc o vulnerabilitate prezentă în majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows. Ceea ce este cu adevărat de notat, este că amenințarea WannaCryptor, este primul tip de ransomware care se instalează fără implicarea utilizatorului.

Evenimentul multivendor anual organizat de Crucial Systems & Services, vine tocmai ca un răspuns la problemele pieței și ca o necesitate pentru companii de a fi la curent cu noutățile IT&C. An de an, se dorește ca acest eveniment să devină o tradiție, să fie locul unde să se regăsească rezolvări la amenințările cibernetice, dar și soluții la cum se poate lucra mai sigur și mai rapid.

Rock IT Fest, ediția ETIC din acest an, ne-a încântat și onorat din nou cu o prezență atât cantitativă, dar cât și calitativă și dorim să mulțumim celor peste 140 de persoane care ne-au fost alături în acest demers pentru susținerea și participarea a ceea ce este, cel mai mare eveniment IT din Dobrogea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*