Restricții rutiere din cauza caniculei

Politie rutiera. FOTO Catalin Schipor

Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române informează că, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), astăzi, 07 august 2017, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi menținute restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 12.00 – 20.00, în municipiul București și în următoarele județe: Constanța, Călărași, Dolj, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Mehedinți, Olt, și Teleorman (pentru celelalte județe din țară, restricțiile de tonaj se ridică).

Restricțiile sunt instituite în baza avertizării de caniculă cu cod portocaliu, emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru ziua de 7 august 2017.

CNAIR, în baza prevederilor articolului 44, alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:

o transporturilor de persoane;

o transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;

o vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

o transporturilor funerare;

o transporturilor poştale;

o transporturilor de echipamente de prim ajutor;

o transporturilor pentru distribuire de carburanţi;

o transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată;

o transporturilor pentru tractări vehicule avariate;

o transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

o transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

o transporturilor de apă îmbuteliată;

o transporturilor de produse provenite din exploatări agricole;

o transporturilor militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*