Record absolut de vizitatori la Delfinariul și Acvariul Constanța pe 14 august. Peste 9000 de turiști au mers să vadă delfinii și peștii exotici

Sala plină la Delfinariul Constanța. FOTO Cătălin Schipor
Sala plină la Delfinariul Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Investițiile Consiliului Județean Constanța de anul trecut își arată roadele în sezonul de vară 2017. Cele două obiective modernizate ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariul și Acvariul – au avut pe 14 august un număr record de vizitatori.

Cele 23 grade din termometre și cerul înnorat au făcut ca turiștii, dar și constănțenii să aleagă să-și petreacă timpul liber la CMSN.

dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Directorul Complexului, dr. Adrian Bîlbă a declarat că a fost nevoit să suplimenteze numărul de spectacole de la Delfinariu cu încă două pentru a face față valului de turiști.

“La Delfinariu au venit 6800 de vizitatori. Am avut avantajul unor condiții excelente cu care să-i putem primi. Avem noul Delfinariu cu o capacitate de 1250 spectatori la fiecare reprezentație. Am realizat în total cinci reprezentații și toți cei 6800 vizitatori au putut vedea delfinii. Le mulțumim și îi așteptăm și cu altă ocazie, inclusiv în zilele însorite, fiindcă noi funcționăm tot timpul”, a declarat dr. Adrian Bîlbă pentru Constanța NEWS.

Acvariul din Constanța s-a dovedit neîncăpător pentru numărul foarte mare de turiști interesați.

“Au venit peste 2200 vizitatori, atât copii cât și adulți. Prețul biletului, dar și condițiile noi de vizitare, expunere, climatizare, condițiile de vizitare a peștilor – toate acestea au atras oamenii care s-au plimbat pe faleză. Regulile de vizitare care impun un număr limitat de oameni în clădire – maximum 70 – pentru a asigura confortul și siguranța lor au limitat fluența vizitatorilor. Le cerem scuze celor care au fost nevoiți să aștepte la coadă, dar totul a fost spre binele lor în sensul siguranței și a unor condiții optime de vizitare”, a precizat dr. Adrian Bîlbă.

Consiliul Județean Constanța a investit anul trecut în modernizarea Delfinariului Constanța, fapt care a dus la creșterea capacității de vizitare de la 600 la 1300 persoane.

Delfinariul, Acvariul, Microrezervația și Expoziția de Păsări Exotice sunt deschise și în mini-vacanța de Sfânta Maria după programul obișnuit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*