“Ramazan Bairam Fericit!” Musulmanii din toată lumea încep astăzi sărbătoarea Ramazanului

Moscheea Carol I Constanța. FOTO wikipedia
Moscheea Carol I Constanța. FOTO wikipedia

După o lună de primenire spirituală prin post negru diurn, slujbe şi rugăciuni credincioşii musulmani din România, asemeni coreligionarilor din întreagul spaţiu islamic, vor marca timp de trei zile “Ramazan Bairamul” (Sărbătoarea Ramazanului), începând de MARTI 05 IULIE 2016.

La încheiere postului şi începerea Ramazan Bairamului, conform canoanelor religioase, Muftiatul Cultului Musulman organizează slujbe  ce vor fi oficiate de imami în toate geamiile din România.

Potrivit tradiţiei în timpul Ramazan Bairamului credincioşii musulmani vor merge în vizită la rude şi prieteni pentru a sărbătorii.

Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, va oficia Slujba de Ramazan Bairam, MARTI 05 IULIE la Geamia HUNCHIAR, din Municipiul Constanta , de la ora 06:16 unde va fi prezent si E.S Dl. Osman Koray ERTAS, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti.

Respectând tradiţia, ca în fiecare an, Muftiul Muurat Iusuf, în numele Muftiatului Cultului Musulman din România, adresează credincioşilor musulmani tradiţionala urare:

„RAMAZAN BAİRAM FERİCİT”!

RAMAZAN BAIRAM QAYIRLI BOLSIN“

“RAMAZAN  BAYRAMINIZ  HAYRLI  VE  MŰBAREK OLSUN”

“EID AL FITIR MUBARAK”!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*