RAJA înregistrează avarii la conductele din zona Galeșu și Palas – Năvodari. Se lucrează intens pentru remedierea problemelor

Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu
Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu

Angajații RAJA au probleme cu mai multe avarii apărute în aceiași perioadă de timp.

În cursul zilei de duminică 29 aprilie 2018, la nivelul a două conducte de aducțiune, cu diametrul de 1.200 mm, ce asigură o parte din necesarul de apa brută de la sursa Galeșu către stația de tratare și pompare din municipiul Constanța, s-au înregistrat două avarii majore: una la nivelul sursei Galeșu și una în zona localității Poiana. Echipele de intervenție au lucrat non-stop și în cursul nopții de duminică spre luni și au reușit remedierea avariei din apropierea sursei de apă Galeșu. S-a reluat pomparea pe una din conductele de aducțiune. La ora actuală, alimentarea stației de tratare și pompare Palas de la sursa Galeșu se face doar printr-o singură conductă cu diametrul de 1.200 mm. Pentru a asigura debitul de apă la stația Palas, s-au făcut manevrele de vane pentru a suplimenta o parte din necesarul de apă de la sursele Caragea – Dermeni, printr-o conductă de siguranță.

Pentru remedierea avariei pe celălalt fir de alimentare cu apă brută este necesară înlocuirea unui segment de aproximativ 8 metri. Încă de duminică 29 aprilie, 6 echipe de intervenție, dotate cu utilajele necesare lucrează pentru remedierea situației. Lucrările sunt mult îngreunate și din cauza adâncimii, de peste 6 metri, la care este pozată conducta. La oră actuală, abonații constănțeni deserviți, cei din cartierele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km5, Poartă 6, Abator, Gară, Casă de Cultură, Inel I s i Inel ÎI, au apa la presiuni normale.

În cursul nopții de duminică spre luni, magistrală ce pleacă de la stația de tratare și pompare Palas către Năvodari a suferit o avarie. Inițial, echipele de intervenție au încercat remedierea avariei cu conducta sub presiune, dar având în vedere debitul mare de apa, s-a impus sistarea furnizării apei pe acest în cursul zilei de 30 aprilie, în intervalul 11,30 – 20,30. S-au făcut manevrele de vane pentru că alimentarea orașului Năvodari să se facă pe conductă de siguranță de 600 mm. Având în vedere diametrul mai mic al conductei de siguranță, abonații din zonă de Est a orașului Năvodari vor avea apa cu presiuni scăzute, iar consumatorii de pe străzile Recoltei, Prelungirea Recoltei, Liniștii, Macului, Apusului și Eternității vor fi afectați de lipsă apei potabile în acest interval de timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*