Proiectul Danube Skills, realizat de CERONAV Constanța, a fost promovat la Strasbourg

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a avut privilegiul de a prezenta proiectul Danube SKILLS membrilor CESNI – Comitetul European de Elaborare a Standardelor în Domeniul Navigației Interioare, în cadrul întrunirii care a avut loc la Strasbourg, Franța, la începutul acestei luni.

Participanții la întâlnire, incluzând reprezentanți ai Comisiei Europene, CCNR – Comisia Centrală pentru Navigaţia pe Rin, Comisia Dunării, Comisia Sava, EDINNA, Ministerul Transporturilor din Austria, Ministerul Infrastructurii și Mediului din Olanda, Ministerul Transporturilor din Franța, Ministerul Transporturilor din Germania, și-au exprimat interesul în activitățile proiectului și în posibiltatea utilizării platformei Danube SKILLS pentru promovarea și creșterea vizibilității CESNI în regiune.

“Prin Danube SKILLS, CERONAV continuă tradiția proiectelor anterioare implementate pe programul de cooperare pentru Europa de Sud Est și aduce o contribuție crucială la procesul de armonizare a sistemului de educație și instruire pe ape interioare, cu impact major asupra mobilității forței de muncă din regiunea Dunării, inclusiv a țării noastre”, a declarat Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa.

Proiectul condus de CERONAV și având un consorțiu alcătuit din 14 parteneri din 8 țări (Germania, Austria, Slovacia, Croația, Ungaria, Bulgaria, Serbia și România) și 7 parteneri strategici din Franța, Olanda, Belgia, Cehia și Germania se va derula pe o perioadă de 30 de luni până la finele lunii iunie 2019 și va avea o contribuție semnificativă la promovarea și implementarea în macroregiunea Dunării a viitoarei Directive Europene privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe ape interioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*