Proiectul “Copiii spun NU violenței” a debutat la Constanța. Victimele abuzurilor sunt ajutate de voluntarii Youth Vision

Asociatia Youth Vision
Asociatia Youth Vision

Asociația Youth Vision Constanța derulează în perioada mai-decembrie 2017 Proiectul “Copiii spun NU violenței”.

Proiectul se desfășoară într-un context în care, în România, numărul cazurilor de abuz asupra copiilor crește de la an la an, atingând în decembrie 2016 cifra 14.323, față de 13.546 (în anul 2015).

România este țară pathfinder în cadrul Parteneriatului Global pentru Eliminarea Violenţei asupra Copilului. Acest Parteneriat are ca obiectiv încetarea abuzului, exploatării, traficului și a tuturor formelor de violență și tortură împotriva copiilor. România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației şi politicilor publice în domeniul luptei împotriva violenței la care sunt supuşi copiii, alături de țări precum: El Salvador, Indonezia, Jamaica, Mexic, Paraguay, Tanzania, Suedia, Uganda, Sri Lanka, Filipine.

În județul Constanța, peste 60 de copii cu vârste cuprinse între 11-14 ani vor face parte din proiect, aceștia desfășurând, sub coordonarea voluntarilor Youth Vision, activități de cercetare și conștientizare pe tema “Copiii spun NU violenței”.

Proiectul își propune să atragă atenția asupra acestor subiecte sensibile, în contextul în care, din păcate, România ocupă primele locuri în ceea ce privește sarcina la adolescente, numărul copiilor fără certificate de naștere sau violența în familie și în școală (conform www.copii.ro).

Programul pilot se derulează cu sprijinul Fundației World Vision România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*