Proiect în premieră la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța: “Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”

Proiect CMSN pentru "Zonele Umede" la Liceul Decebal
Proiect CMSN pentru "Zonele Umede" la Liceul Decebal

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) Constanța și elevii Liceului Decebal din oraș organizează în aceste zile mai multe evenimente dedicate “Zilei Internaționale a Zonelor Umede”.

Proiectul “Zonele Umede – tărâmuri fără vârstă” a debutat cu o dezbatere la Liceul Teoretic Decebal, la care au participat elevi din clasele 9 – 12.

“Obiectivele urmărite au fost: cunoaşterea termenului de zonă umedă, a tipurilor de zone umede, conştientizarea importanţei acestor zone atât pentru oameni cât și pentru mediu, semnificația Zilei Internaționale a Zonelor Umede. Elevii şi-au prezentat punctele de vedere cu privire la tema aleasă de RAMSAR pentru celebrarea acestei zile în 2016- “Zonele umede – izvor de viață și dezvoltare durabilă”, dar şi lucrări privind ariile protejate din Dobrogea care au şi zone umede în componenţă”, spune Angelica Curlișcă, șeful secției Delfinariu de la CMSN.

Dar asta nu e tot. În luna februarie este programate o excursie pentru elevii aceleiași instituții de învățământ. Ei vor putea să realizeze fotografii într-o zonă umedă și apoi au ocazia să se înscrie cu ele într-un program internațional. Elevii vor vedea ce este o zonă umedă, vor recunoaște relieful, flora și fauna caracteristice.

Imaginile realizate de elevi vor fi strânse apoi într-o expoziție foto la sediul CMSN.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*