Programul “Hai la Olimpiadă” – Implicarea actorilor locali, vitală pentru performanța în educație

Programul Hai la Olimpiadă
Programul Hai la Olimpiadă

Apropierea copiilor cu potențial și a profesorilor care investesc în pregătirea lor de cei care pot să-i sprijine financiar a fost una dintre principalele teme dezbătute în cadrul evenimentului „Performanța în educație: implicare locală și responsabilitate socială”, care a avut loc joi, 19 mai, la Constanța, și care a fost organizat de Fundația eMAG și BCR în cadrul proiectului „Hai la Olimpiadă!”. La eveniment au fost prezenți olimpicii care au obținut anul acesta medalii la Olimpiada Națională de Fizică, părinții și profesorii lor, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța.

Rezultatele deosebite și performanțele de care sunt capabili olimpicii constănțeni nu ar fi posibile dacă, pe lângă ceea ce învață la școală, nu s-ar pregăti și în Centrul de Performanță „Hai la Olimpiadă!” din Constanța și nu ar fi susținuți de profesori care își fac cu adevărat meseria.

„Centrele de performanță ‘Hai la Olimpiadă!’ funcționează după modelul centrelor de excelenta, le implementăm în orașele în care găsim profesori dornici să-i pregătească pe copii la un nivel competitiv. În plus, noi venim cu finanțarea necesară și ne asigurăm ca evoluția acestor copii să nu fie restricționată de lipsa resurselor. Intenția noastră este să trezim și interesul altor actori locali să se implice în susținerea acestei comunități de profesori care lucrează la nivel superior. Dincolo de lecțiile din manualul de Fizică, în școli se desfășoară foarte multe proiecte pentru roboți, pentru sateliți, pentru știință și este important să le sprijinim. Doar așa copiii își vor păstra interesul pentru aceste domenii și vor reuși să facă performanță în continuare”, a explicat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

„Noi, cei din BCR, investim constant în educație, iar parteneriatul strategic cu Fundația eMAG este pentru noi o bună oportunitate să sprijinim pregătirea elevilor la un nivel superior. Sunt foarte mândră că BCR susține și promoveaza liderii și modelele, exemple inspiraționale de care noi, cu toții, avem nevoie și care pot contribui la un cadru pozitiv de dezvoltare a României. Copiii bine pregătiți de astăzi sunt liderii de mâine, acei lideri care vor avea un impact asupra dezvoltării unei societăți competitive, bazată pe valori și principii clare”, a precizat Ilena Brînzan, Director Grup Retail BCR.

„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care îi pregătesc să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță și cele mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță „Hai la Olimpiadă!”, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*