UPDATE Probleme cu apa în mai multe localități din județul Constanța. RAJA așteaptă încă energia electrică pentru pompele de apă

Apa înghețată la robinet. FOTO Pr. Claudiu Banu
Se oprește apa. FOTO Arhivă

UPDATE Ora 21.00

La ora 20,40, reprezentantii Enel au alimentat cu energie sursa si statia de pompare Movila Verde. Imediat, s-a reluat furnizarea apei potabile catre abonatii din localitate.

La ora actuala, din cauza avariilor la sistemele de alimentare cu energie, nu se furnizeaza apa potabila in localitatile: Ciobanita, Credinta, Mereni, Osmancea, Tataru, Istria, Nuntasi, General Scarisoreanu, Magura, Viroaga, Cascioarele, Olteni, Dumbraveni, Albesti, Amzacea, Comana, Eforie Sud si Tuzla.

UDPATE Ora 20.00

In urma cu putin timp, reprezentantii Enel au remediat avaria si au alimentat cu energie sursa Biruinta. Imediat, s-au repornit pompele de la nivelul sursei si s-a reluat pomparea apei potabile catre Tuzla si Eforie Sud. Avand in vedere debitul, dar si lungimea conductelor de la sursa Biruinta catre statiile si rezervoarele celor doua localitati, perioada de timp necesara de umplere si intrare in presiune a conductelor de aductiune este de aproximativ 8 ore.

UPDATE Ora 19.30

In urma cu putin timp, reprezentantii Enel au remediat avaria si au alimentat cu energie statia de pompare Randunica. Imediat, s-au repornit pompele de la nivelul statiei si s-a reluat pomparea apei potabile catre Corbu. Toti abonatii din aceasta localitate vor avea apa la presiuni normale in jurul orei 21,00, sistemul avand nevoie de aproximativ o ora sa intre in presiune.

In jurul orei 16,30, echipele de interventie ale furnizorului de energie au reusit sa remedieze avariile de la liniile de alimentare cu tensiune de la sursele si statiile de pompare Plopeni si Independenta si s-a reluat furnizarea apei catre cele doua localitati.

La ora 17,30 a revenit tensiunea si la statiile din localitatile Furnica si Dulcesti.

Din cauza avariilor la sistemele de alimentare cu energie, nu se furnizeaza apa potabila in localitatile: Ciobanita, Credinta, Mereni, Osmancea, Tataru, Istria, Nuntasi, General Scarisoreanu, Magura, Viroaga, Cascioarele, Olteni, Movila Verde, Dumbraveni, Albesti, Amzacea, Comana, Eforie Sud si Tuzla.

UPDATE Ora 15.00 La ora actuala, din cauza avariilor la sistemele de alimentare cu energie, nu se furnizeaza apa potabila in 25 de localitati din judet: Ciobanita, Credinta, Mereni, Corbu, Osmancea, Tataru, Istria, Nuntasi, Dulcesti, Plopeni, General Scarisoreanu, Dulcesti, Magura, Viroaga, Cascioarele, Olteni, Movila Verde, Independenta, Furnica, Dumbraveni, Albesti, Amzacea, Comana, Eforie Sud si Tuzla.

Asiguram toti consumatorii din localitatile afectate de lipsa apei din cauza disfunctionalitatilor de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele furnizorului de curent vor remedia avariile și vor realimenta cu energie statiile de pompare.


In cursul noptii trecute s-au inregistrat mai multe variatii de tesniune la nivelul surselor Caragea Dermen si Cismele, surse ce alimenteaza orasul Constanta, fluctuatii ce nu au afectat alimentarea cu apa. In continuare, localitatile Tuzla si Eforie sunt alimentate prin cadere libera din rezervoarele statiilor de pompare. Avand in vedere nivelul apei din rezervoare, daca echipele de interventie ale furnizorului de energie nu vor rezolva avaria de la sursele de apa din zona Biruinta, cele doua localitati vor ramane fara apa in maxim 5 ore.

Din cauza lipsei de energie, in judetul Constanta sunt si acum fara apa consumatorii din localitatile Viisoara, Cobadin, Ciobanita, Credinta, Mereni, Ostrov, Oituz, Osmancea, Tataru, Istria, Nuntasi, Dulcesti, Plopeni, General Scarisoreanu, Olteni, Movila Verde, Independenta, Furnica, Dumbraveni, Corbu, Nicolae Balcescu, Faclia si zona de intrare in Mihail Kogalniceanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*