Primul an de “Constanța NEWS”

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Atunci când am spus că viitorul presei este online nu am greșit. Mi-o demonstrează în fiecare zi cifrele Constanța NEWS – publicația pe care o citești și tu în fiecare zi. Fie că vezi articolele pe Facebook sau le cauți pe www.ctnews.ro. Atunci când vezi ziare care renunță la PRINT și rămân doar în online, atunci când materialele publicate aici au ecouri în mass-media națională înseamnă că faci ceva bine.

Astăzi “Constanța NEWS” împlinește un an. Este un prim an de presă care se bazează pe o experiență acumulată în alți 15 ani. Iar rezultatele se văd: 1,4 milioane de vizualizări și peste 412.000 de vizitatori unici în 12 luni, articole preluate de marile televiziuni și publicații naționale și motivația faptului că pe Constanța NEWS conținutul este original.

Ce face Constanța NEWS diferită în peisajul publicațiilor regionale și naționale? Faptul că aici nu vezi bancuri, anunțuri cu dame de companie, articole scrise în doi peri. Vei avea, în schimb, parte de reportaje, interviuri, anchete și editoriale. Nu lipsesc nici comunicatele de presă de interes public.

Un alt lucru nou în peisajul regional, pe care îl vezi pe Constanța NEWS, este conținutul video. În primul an am adunat sute de mii de vizualizări la clipurile postate pe site. Și aici, conținutul video este original în proporție foarte mare. Singurele clipuri care nu ne aparțin sunt cele care vin pe calea unor comunicate de presă și care se dovedesc a fi de interes public.

Eu îți mulțumesc că ești aici pe www.ctnews.ro și îți pot promite alți ani buni de jurnalism online făcut ca la carte. Constanța NEWS va rămâne “Sursa TA de ȘTIRI din Constanța“, indiferent că ești primar, jurnalist sau simplu cetățean interesat de cum merge județul Constanța și care sunt efectele întâmplărilor de zi cu zi în viața noastră.

PS: Aprecierile mele pentru acest an merg și către prietenii Dorian Hapurnea și Cristian Hagi fără de care nu aș fi început acest proiect și care m-au motivat să fiu mai bun, prin calitatea articolelor publicate de ei, dar și către oamenii care s-au alăturat acestei publicații: Adrian Bîlbă, Călin Gavrilaș și Georgeta Tudor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*