Primăria Constanța se pregătește pentru ce e mai rău? Licitație pentru containere de cazare pentru sinistrati, motopompe și diguri anti-inundatie

Inundație la Constanța
Inundație la Constanța. FOTO Arhivă

Ai spune că vine marele potop dacă judeci după avalanșa de achiziții făcute de Primăria Constanța. După ce orașul a fost inundat de o ploaie de 45 minute, administrația locală se dotează cu toate cele necesare pentru un dezastru natural.

Prima pe listă este o sirenă electronică mobilă de alarmare publică. Primăria vrea ca sirena să fie de 600 W și să poate fi conectată la sistemul de comandă centralizat. Cei interesați au la dispoziție doar câteva zile pentru a transmite propuneri.

La fel de repede sunt căutate și diguri de proiecție împotriva inundațiilor. Conform caietului de sarcini, administrația locală vrea ca digurile să aibă 160 ml. Acesta este destinat “prevenirii inundației obiectivelor sau a caselor dispuse în zonele inundabile din municipiu”.

Și dacă tot vine apa, măcar să avem cu ce o scoatem din case! Primăria vrea să cumpere și o motopompă pentru ape murdare. Ea este destinată “scoaterii apei din subsolurile și incintele inundate în urma fenomenelor meteo periculoase” și trebuie neapărat să aibă un debit maxim de 1200l/min și să refuleze la 29m înălțime.

Cea mai costisitoare achizție abia acum apare. Primăria Constanța caută module containerizate pentru cazarea sinistraților. Totodată, mai-marii orașului vor zone în care să poată organiza puncte de prim-ajutor medical în caz de caniculă sau alte situații de urgență.

Nu știm dacă trebuie să ne bucurăm că Primăria va fi dotată cu toate cele necesare și va interveni prompt în caz de dezastru sau să ne îngrijorăm că nimeni nu s-a gândit la așa ceva până acum…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*