Primăria Constanța riscă amenzi de zeci de mii de lei pentru locurile de joacă – un copil a fost accidentat

Locul de joaca din Portul Tomis

Ceea ce era preconizat, din păcate s-a întâmplat. Un copil a fost rănit după ce părinții s-au riscat și i-au dat voie să încerce unul dintre locurile de joacă lăsate în paragină.

Inspectorii OPC au fost sesizați de părinții unui copil care a fost rănit weekendul trecut la un loc de joacă. Mai exact, copilul de 4 ani a căzut printre scândurile lipsă din podeaua structurii unui topogan și s-a lovit.  Este vorba de locul de joacă aflat la intrarea în Portul Tomis.

Inspectorii OPC s-au deplasat la locului și aici au găsit un dezastru: Podeaua plină de găuri, topoganele sparte, cu găuri și margini tăioase, iar la un loc de joacă, topoganul lipsea, iar golul lăsat în urmă era astupat cu două scânduri bătute în cuie, amintind de casele cu bolnavi în vremuri de holeră.

Pentru că Primăria Constanța nu a reacționat la acțiunea Inspectorilor OPC din data de 12 septembrie, când o atenționa cu privire la starea acestor locuri de joacă, acum nu au putut decât să lipească mai multe afișe de atenționare cu privire la pericolul existent.

Potrivit lui Paul Anghel – ANPC, s-a dispus oprirea temporara dispusă pentru locul de joaca prin afișe cu avertizări la fata locului, iar conform procedurii se va încheia un proces verbal de constatare a contravenției. O invitație a fost predata la Primăria Constanța conform procedurii. Acum, Primăria Constanța riscă două amenzi: Una pentru împiedicarea sub orice forma a controlului, în cuantum de 10.000-30.000 lei și una pentru abaterile constatate de 2.000-20.000 lei.

Bineînțeles că acestea vor fi plătite tot din banii contribuabililor.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*