Primăria Constanța lansează programul “Bătaia de joc”! Tichetele pentru pensionari și nevoiași pot fi folosite în magazine închise de 7 ani

Pachete pentru pensionari la Constanța. FOTO radioconstanta.ro
Pachete pentru pensionari la Constanța. FOTO radioconstanta.ro

Ignoranța sau dezinteresul autorităților locale din Constanța lovește acolo unde doare mai tare. Programul “Respect” lansat de primarul Decebal Făgădău dovedește cinismul echipei noului edil prin câteva amănunte greu de înțeles. Vă aduceți aminte de felul în care cozile pentru așa-numitele “Pachete ale lui Mazăre” îi făceau pe pensionari să leșine sau să se calce în picioare pe la cozi? Strategia actualei administrații pare făcută în și mai mare bătaie de joc.

Tichetele valorice au întârziat mai bine de 4 luni, așa că bătrânii sau persoanele cu dizabilități au cam făcut foamea în așteptarea lor. Promise înainte de campania electorală, tichetele nu au sosit nici acum la unii nevoiași. Primăria îi îndeamnă pe cei care nu și-au primit tichetele să meargă la alte cozi pentru a le ridica.

Magazine închise în anul 2009

Dar asta nu e tot. Pe site-ul Primăriei Constanța a fost publicată lista celor 410 magazine unde pot fi utilizate tichetele valorice. Le-am verificat pe toate alături de un expert în retail, Florin Frăsineanu de la “Brand Privat”.

Unul dintre cele mai cunoscute exemple de pe lista Primăriei este supermarketul Spar, care a funcționat la subsolul City Park Mall până la, (ATENȚIE!) 12 octombrie 2009. Așadar pensionarii care nu mai sunt ținuți la cozile sărăciei sunt trimiși pe drumuri de actuala administrație.

Florin Frăsineanu s-a declarat surprins de acest fapt cu atât mai mult cu cât greașeala primăriei nu este unică.

“Rețeaua Succes a intrat în insolvență și a ieșit de pe piața locală, funcționând în prezent doar în județele Gorj și Dolj. Un alt brand disparut este Univers’All, rețeaua românească de la subsolul Tomis Mall – spațiu preluat ulterior de Mega Image, dar și alte patru supermarketuri de proximitate Uni’All, achiziționate de rețeaua Profi”, a explicat Florin Frăsineanu pentru Constanța NEWS.

Specialistul spune că sunt cel puțin 9 magazine din Constanța a căror activitate s-a încheiat de ani buni.

“Prezența lor pe lista Primăriei Constanța generează confuzie și, în același timp, ridică un mare semn de întrebare asupra modului în care este actualizată baza de date a municipalității. Pentru că, în definitiv, toate aceste unități – fie ele din retailul modern sau comerțul tradițional – contribuie la bugetul Primăriei Constanța cu diferite taxe și impozite locale”, a declarat Florin Frăsineanu pentru Constanța NEWS.

Tichete valorice pentru săraci sau pentru patroni de firme?

O altă surpriză de pe lista Primăriei Constanța este Selgros Constanța Nord. Acest magazin este unul de tip cash&carry și se adresează persoanelor juridice precum revânzătorii sau operatorii HoReCa.

Frăsineanu spune că retailerul acceptă și persoane fizice, dar procedura este greoaie. Un pensionar care vine să-și cheltuiască cei 40 lei oferiți din banii constănțenilor e nevoit să completeze formulare și poate să intre în magazin doar pe baza unei legitimații eliberate special în acest sens.

Hrăniți cu bețișoare chinezești

Pensionarii care până mai ieri mergeau acasă cu un pui, făină, ulei și alte ingrediente necesare au acum ocazia să cheltuiască tichetele valorice în unități de tip fast food. Pe lista Primăriei Constanța sunt și KFC, Pizza Hut sau Chopstix. Da, vorbim de restaurantul chinezesc din Maritimo.

Un pensionar nevoiaș poate, în aceste condiții să mănânce o porție și jumătate de creveți în cuib de cartofi sau două porții de vită în sos de stridii la 300 grame. Poate că pensionarul vrea și pachetul special Euro 2016, dar acela costa 50 lei și depășește cu 20% valoarea tichetului.

Beneficiarii programului social pot să meargă să servească masa la… o benzinărie. Au la dispoziție 12 astfel de unități de tip fast-food sau stații de alimentare cu carburanți.

“Includerea pe listă a unităților din cadrul benzinăriilor Rompetrol este total nejustificată. Sortimentația acestora este bazată în exclusivitate pe produse de impuls, la prețuri mult peste cele din magazinele obișnuite”, a mai spus Florin Frăsineanu pentru Constanța NEWS.

Vă prezentăm, la final, lista magazinelor închise care se află încă pe site-ul Primăriei Constanța.

362 SPAR SUPERMARKET Constanţa Constanţa Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C, 900419
368 SUCCES MAGAZIN 1 Constanţa Constanţa Str. Făgetului Str. Fagetului , spatial 2+3+4, nr. 13B, Bl. ST7; 000
369 SUCCES MAGAZIN 10 Constanţa Constanţa Str. Făgetului nr. 13B, Spatial 2 + 3 + 4, Bl. ST7, 900533
370 SUCCES MAGAZIN 3 Constanţa Constanţa Str. Pescarilor Str. Pescarilor, Zona Faleza de Nord, Bl. FZ10, Sc. B, Parter; 000
394 UNI ALL SUPERMARKET 1 Constanţa Constanţa Prelungirea Liliacului nr. 1, 900068
395 UNI ALL SUPERMARKET 2 Constanţa Constanţa Şoseaua Mangaliei nr. 76, 900111
396 UNI ALL SUPERMARKET 3 Constanţa Constanţa Str. Mircea cel Bătrân nr. 144, 900642
397 UNI ALL SUPERMARKET 4 Constanţa Constanţa Str. Dispensarului Str. Dispensarului nr. 1; 900478
398 UNIVERS ALL SUPERMARKET 6 Constanţa Constanţa Str. Ştefan cel Mare nr. 36-40, Complex Tomis Mall, 900676

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*