Primăria Constanța începe să împrăștie pesticide. “Substanțele au toxicitate redusă pentru arbori, oameni și animale”

Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro
Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința constănțenilor că astăzi, 20.03.2017, au început tratamentele fitosanitare, pe domeniul public al municipiului Constanța inclusiv stațiunea Mamaia și se vor desfășura etapizat, pe toată perioada  sezonului estival 2017.

Tratamentele fitosanitare se realizează prin acțiuni și operații de dispersare a pesticidelor pentru combaterea dăunătorilor și bolilor plantelor. Substanțele folosite au o eficacitate mare, dețin un spectru larg de combatere a dăunătorilor, însă au o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Aceste substanțe sunt cuprinse în Registrul Național al Produselor Biocide pentru igiena publică și sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Acțiunile de tratamente fitosanitare se vor desfășura zilnic, după următoarea programare:

Nr.

Crt.

 

LOCATII SPATII   VERZI

TERMEN DE EXECUTIE
1.PARCURI, PROMENADE SI SCUARURI20.03 – 31.03
2.ZONA   BDUL. 1 MAI – ABATOR, ZONA FALEZĂ SUD – POARTA 620.03.2017
3.ZONA KM 4/5 ȘI KM 5, BDUL. AUREL VLAICU – ZONA VIILE NOI, ZONA CET21.03.2017
6.ZONA ICIL, ZONA CASA DE CULTURA, ZONA TROCADERO – DACIA22.03.2017
12.ZONA TOMIS I, TOMIS II ȘI TOMIS III23.03.2017
13.ZONA FALEZA NORD, ZONA CENTRALĂ – PENINSULARĂ24.03.2017
15.ZONA INEL, ZONA I.C. BRATIANU27.03.2017
16.STAȚIUNEA MAMAIA28.03.-29.03
17.ZONA TOMIS NORD30.03-31.03

“De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*