Primăria Constanța continuă dezinsecția din municipiu

Primaria Constanța
Primaria Constanța

Simțiți că au început să dispară țânțarii? Primăria Constanța susține că a intensificat și chiar continuă acțiunile de dezinsecție.

Primăria municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție, zilnic, după orele 19:00. În saptămâna 11.07.2016 – 16.07.2016 se va acționa după următorul program:

 

 

12.07.2016

Zona Casa de Cultură

Zona Trocadero – Dacia

Zona Tomis III, II, I

Zona ICIL

 

13.07.2016

Zona Inel

Zona I.C. Brătianu

Zona Centrală – Peninsulară

Zona Faleză Nord

14.07.2016Zona Tomis Nord
15.07.2016Stațiunea Mamaia
16.07.2016Cimitire

 

Măsuri suplimentare ce trebuie luate:

  • – cosirea la timp a vegetației ierbicole;
  • – folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.);
  • – aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate;
  • – aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Substanţele folosite sunt biodegradabile și se numesc DEADYNA și K‘OTHRINE PROFI EC 250, care sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor, care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.).

“Atenționăm persoanele juridice și fizice că au obligația, concomitent cu acțiunile primăriei, să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*