FOTO Prima plajă de pe Litoral accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi

Scaunul de plajă pentru persoanele cu dizabilități. FOTO IPV Constanța
Scaunul de plajă pentru persoanele cu dizabilități. FOTO IPV Constanța

Este groaznic să nu poţi merge la plajă când soarele străluceşte fierbinte şi apa mării te îmbie la scăldat fiindcă pentru tine a intra pe nisipul fin este o aventură cu final previzibil iar a face baie în mare implică un risc pe care trebuie să şi-l asume prietenii şi familia. Scaunul tău rulant nu merge pe plajă, ci se împotmoleşte şi se afundă din ce în ce mai adânc în nisip, iar valurile sunt periculoase când cineva trebuie să te susţină permanent în apă, cu extrem de mare grijă.

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa a decis să remedieze această problemă şi a accesibilizat prima porţiune de plajă de pe Litoral pentru persoanele cu nevoi speciale, în zona Pupa Beach – prima paljă de la intrarea în staţiunea Mamaia, unde se poate ajunge uşor şi cu autobuzul, iar accesul pe plajă este unul facil.

Trei scaune flotabile din Franţa, special contruite pentru a intra în apa mării şi a merge pe nisip, vor fi oferite gratuit tuturor celor care au nevoie de ele pentru a-şi petrece o vacanţă normală. De asemenea, pe plajă vor fi şi şase sezlonguri mai înalte, care să permită trecerea din cărucior pe sezlong mult mai simplu decât se face în prezent pe un scaun de plajă cu dimensiuni standard.

„Suntem fericiţi că am reuşit cu un buget de numai 7000 de euro să accesibilizăm prima plajă de pe Litoral pentru persoanele cu dizabilităţi din România, cu toate că ar mai fi nevoie de o toaletă specială şi un covor tactil pentru nevăzători. Este un început, un semn de normalitate, un îndemn pentru sponsori să ne ajute să amenajăm câte un astfel de colţ de plajă în fiecare staţiune, pentru cei mai puţin norocoşi ca noi. Nu este nevoie de lux ci numai de câteva dotări simple dar absolut necesare, care să permită accesul celor cu nevoi speciale pe plajă şi în apă. Totodată vorbim şi despre un serviciu nou în turism, care va atrage mai mulţi oameni din ţară şi străinătate la mare şi care aduce plus valoare turismului românesc”, a declarat Isabela Ştefan-Iorga, vicepreşedinte al asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa.

Scaunele flotabile vor fi oferite gratuit persoanelor cu nevoi speciale pe baza cărţii de identitate, numai în zona plajei Pupa Beach, la fel şi şezlongurile speciale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*