Portul Constanța pe Drumul Mătăsii

Directorul CN APMC, Nicolae Dan Tivilichi

„Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“ a reunit 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri românesc și străin, diplomați și autorități

A doua ediție a mesei rotunde „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“ a reunit peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri românesc și străin, diplomați acreditați la București – din Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Federația Rusă, Turcia și Turkmenistan – reprezentanți guvernamentali și ai marilor organizații internaționale ce promovează noile rute comerciale între Asia și Europa.

Au vorbit despre importanța Portului Constanța pe Drumul Mătăsii secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore și Cornel Ionescu, directorul direcției Europa de Est și Asia Centrală din Ministerul Afacerilor Externe.

„Suntem la a doua ediție a evenimentului, unul foarte important. Portul Constanța este o poartă a estului Europei și un pod între Europa și Asia. E important ca Portul Constanța să fie pe harta Drumului Mătăsii“, a spus Nicolae Dan Tivilichi, directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Evenimentul a avut ca scop reunirea reprezentanților relevanți ai misiunilor diplomatice ale țărilor vizate de Coridorul Drumului Mătăsii împreună cu autoritățile române, care să permită reprezentanților portului Constanța să prezinte ultimele evoluții și proiecte, precum și să informeze despre noile inițiative legate de Drumul Mătăsii.

A fost reconfirmat rolul Portului Constanța pe rutele internaționale de transport, în special Europa – Asia și au fost evidențiate avantajele portului pentru aceste rute.

Cu această ocazie, a fost anunțată a doua ediție a Silk Road Summit din luna noiembrie.

Masa rotundă „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“ a fost organizată de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Constanța Port Business Association și Silk Road Association.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*