Poluarea din zona Faleză Nord nu a fost făcută de conductele RAJA

Sediul RAJA
Sediul RAJA

Ca urmare a informațiilor apărute în presă, potrivit cărora în mare au fost deversate ape uzate menajere prin conducta pluvială aparținând S.C. RAJA S.A., facem următoarele precizări:

“În data de 29 septembrie 2016, S.C. RAJA S.A. a fost informată că, în zona plajei Faleză Nord din Constanța, apa mării este poluată cu dejecții care emană un miros persistent. Mai multe echipe ale societății s-au deplasat aseară la fața locului, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, au efectuat verificări și au prelevat probe din apa mării, în vederea determinării cauzei probabile care a generat această situație. 

În cursul zilei de astăzi, 30 septembrie 2016, au fost reluate verificările impreuna cu inspectorii Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral. 

Specificăm că S.C. RAJA S.A. nu deţine ȋn zonă nici o intalaţie de evacuare a apelor uzate, ci doar o o conductă de evacuare pentru  ape pluviale cu diametrul de 600 mm. Aceasta a fost controlată minuțios, constatându-se că nu prezintă acumulări de apă, fapt confirmat și de reprezentanții celor două instituții.

În urma analizelor preliminare, s-a stabilit că ar putea fi vorba despre o poluare accidentală cu ape uzate, creată cel mai probabil de o ambarcațiune sau o vidanjă a unei societați comerciale care asigură vidanjarea imobilelor fără sistem de canalizare. Aceasta a determinat dezvoltarea unei mase de alge marine, colectate de curenți în golful creat în urma reabilitării plajelor, care au intrat în putrefacție. 

Având în vedere implicarea socială de care S.C. RAJA S.A. a dat dovadă de-a lungul timpului, compania și-a asumat sarcina de a îndepărta vegetația marină aflată în descompunere, la momentul actual acțiunea de igienizare fiind aproape finalizată”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*