Polițistul care s-a aruncat în apă pentru a scăpa de șpaga primită a fost trimis în judecată

Inspectorul antifraudă cerea 3000 euro pentru un dosar rezolvat
Un polițist din Valu lui Traian a refuzat 800 de euro mită de la un bărbat prins la volan fără permis de conducere

Procurorii anticorupție din Constanța au finalizat dosarul polițistului judiciarist care a primit șpagă 3000 de euro. La momentul arestării, subcomisarul Laurențiu Marin Dobre a încercat să scape de anchetatori și s-a aruncat în apa mării, în Portul turistic Tomis.

Laurențiu Dobre era singurul ofițer de poliție judiciară specializat în probleme de Patrimoniu. Procurorii DNA Constanța spun că pe 29 iunie, subcomisarul ar fi cerut 3000 euro pentru ca să nu dispună urmărirea penală față de o persoană pe care o cerceta. Totodată, Laurențiu Dobre i-a promis persoanei în cauză că va dispune restituirea bunurilor ridicate la percheziții.

Inițial, inculpatul a refuzat să-i plătească polițistului suma cerută, dar 20 zile mai târziu Dobre i-a cerut din nou bani. Termenul limită de predare a celor 3000 de euro era pe 23 iulie 2015.

În ziua stabilită, cei doi s-au întâlnit în Portul Tomis și omul legii și-a primit șpaga. Atunci când a văzut că de el se apropie procurorul DNA, subcomisarul Dobre și-a aruncat hainele și a sărit în mare. Încerca în acest fel să facă pierduți banii. Manevra nu i-a reușit și câteva ore mai târziu a fost reținut și apoi arestat.

În momentul de față dosarul de luare de mită a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*