Polițiștii Locali din Constanța acuzați în mediul online că „sifonează“ către un investitor privat

O nouă construcție bagă zânzanie între constănțeni și autorități. FOTO Facebook/ Asociația Constanța Noastră

Construcția a două blocuri pe un spațiu care a fost o parcare, pe strada Primăverii a aprins iar scânteia de scandal. Direcția Generală a Poliției Locale este acuzată pe o pagină de Facebook – a Asociației Constanța Noastră că în loc să amendeze un investitor ce a încălcat legea, l-a atenționat că s-au formulat plângeri împotriva sa.

Potrivit unei postări a Asociației Constanța Noastră, cei care execută lucrările de pe strada Primăverii au rupt gardul ce înconjoară stadionul de Rugby Farul și depozitează pământul acolo.

„În urmă cu 2 săptămâni, la sesizarea locuitorilor zonei, am sesizat la rândul nostru Poliția Locală și Garda de Mediu despre faptul că pământul rezultat din săpătură este depozitat de ”investitori” în incinta stadionului de rugby. Al cărui gard a fost dărâmat în acest scop. Nici până acum, niciuna dintre cele 2 instituții nu a luat nicio măsură! Au anunțat, în schimb, evident neoficial, ”investitorii” despre existența reclamației noastre! Bravo, domnilor polițiști locali, felicitări domnilor comisari de mediu! Într-adevăr, în slujba cetățeanului funcționați!“ se arată cu degetul de către reprezentanții Asociației.

Reacția DGPL Constanța nu a întârziat să apară. Potrivit reprezentanților instituției, în urma preluării din mediul online a unui mesaj postat pe o rețea de socializare de către Asociația Constanța Altfel, potrivit articolului 8 din O.G nr.27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor termenul este de 30 de zile de la data înregistrării petiției, iar criteriul de bază pentru soluționarea petițiilor îl reprezintă momentul înregistrării și prioritate au cele vechi față de cele nou înregistrate.

„Terenurile respective vor fi curățate în 48 de ore ca urmare a intervenției Direcției Generale Poliția Locală Constanța, precum și pentru că investitorul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 și nu ca urmare a diseminării intenționate/accidentale de informații, care nu sunt destinate publicității către persoana vizată de sesizare.
De asemenea, aducem la cunoștința opiniei publice că a mai fost luată în luna mai a acestui an, față de executantul lucrării din zona respectivă măsura sancționării contravenționale de două ori, din oficiu, cu suma de 5.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.189/2017.
Respingem categoric orice alegație cu privire la nerespectarea deontologiei profesionale în raport cu modul de soluționare al acestei sesizări.
Conform principiului latin „actori incumbit probatio”, solicităm autorului postării ca în situația în care deține probe cu privire la “ scurgerea de informații “ să se adreseze organelor judiciare întrucât fapta reprezintă infracțiunea prevăzută de art.304 din Codul Penal“ au precuzat reprezentanții DGPL Constanța

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*