Polițiștii constănțeni au mers la mall pentru a discuta cu cei mici despre delicvența juvenilă

Campania Poliție de prevenire a delincvenței juvenile
Campania Poliție de prevenire a delincvenței juvenile

Polițiștii I.P.J. Constanța – B.A.P.C., alături de specialiștii A.N.A. – C.E.P.E.C.A. Constanța și voluntarii acestora, au derulat activități informativ-preventive în centrele comerciale mari din municipiul Constanța, unde minorii își petrec timpul liber.

Astfel, au fost vizate prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor în mediul on-line, în rețelele de socializare sau cea referitoare la jocurile on-line, prevenirea violenței, a consumului de droguri, tutun și alcool, copiii fiind sfătuiți să adopte un comportament precaut, să fie atenți la grupul de prieteni, să spună “nu” provocărilor care intră în sfera devianței și delincvenței și să petreacă timpul liber într-un mod dezirabil social, care le este benefic.

De asemenea, oamenii legii au informat minorii cu privire la modalitățile optime de prevenire a accidentelor rutiere, copiii și adolescenții fiind sfătuiți să respecte regulile de circulație, să traverseze cu atenție sporită pe la trecerile de pietoni, acolo unde este cazul doar pe culoarea verde a semaforului, să circule pe trotuare și să nu se joace pe stradă, ci doar în spațiile special amenajate.

Activităţile derulate fac parte și din prioritatea naţională şi locală de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Poliţiştii au discutat cu preșcolarii, școlarii și liceenii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebările referitoare la riscul victimizării, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari, în sprijinul recomandărilor făcute, fiind distribuite peste 600 materiale informativ-preventive.

Activități similare vor fi desfășurate de polițiști pe toată perioada vacanței, alături de partenerii I.P.J. Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*