Polițiști șpăgari din Mangalia prinși în flagrant de DGA

bani, lei, spaga, mita
Câștig suplimentar. FOTO Adrian Boioglu

Doi polițiști din Mangalia au fost reținuți în dimineața de 11 august de către colegii de la DGA în urma unui flagrant. Cei doi și-au început ziua de muncă cu pretenții financiare de la un șofer cu probleme, numai că respectivul i-a reclamat.

Fapta s-a petrecut în urmă cu o zi, în cursul zilei de 10 august. Cei doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – unul de la ordine publică și unul de la Serviucl Rutier au oprit un autoturism pe raza municipiului Mangalia, ca urmare a săvârșirii de către conducătorul auto a unei contravenții la regimul rutier – fusese prins de aparatul RADAR cu viteză peste limita maximă admisă. Oamenii legii s-au arătat indulgenți și i-au spus că pot închide ochii și să nu ia măsurile legale față de acesta, dacă sare la cap cu o sumă de bani. Nu mult. 200 de lei. Șoferul le-a spus că nu are banii la el, dar să se vadă mai târziu și le aduce banii.

Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție , acțiunea de prindere în flagrant fiind organizată în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic. Ofiţerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au organizat şi realizat prinderea în flagrant a doi polițiști, imediat după ce au primit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

Polițiștii au fost reținuți pe bază de ordonanță și introduși în arestul IPJ Constanța.

Reprezentanții IPJ Constanța au declarat că cei doi polițiști au fost puși la dispoziție, iar dacă instanța va decide o măsură preventivă, atunci vor fi suspendați din funcții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*