Polaris M Holding ne propune să renunțăm la pungile de plastic, măcar de Ziua internațională fără pungi din plastic

Să renunțăm la pungile de plastic. FOTO Polaris M Holding

Te întorci acasă cu cel puțin o pungă din plastic, despachetezi conținutul asemenea copiilor când primesc daruri, iar apoi o abandonezi fără atașamente. Acțiunea asta se repetă zilnic, fie cumperi un produs de la un brand renumit, fie cumperi legume, pungă din plastic te însoțește pretutindeni, te salvează atunci când mâinile nu îți sunt suficiențe pentru a căra toate obiectele pe care ți le dorești.

Te-ai gândit câte pungi folosim și aruncăm în fiecare an ? Anul acesta 5 trilioane de pungi din plastic vor fi consumate în întreagă lume. Asta ar însemna 160.000 de pungi utilizate, pe secundă.  ar, ce se întâmplă cu toate aceste pungi pe care le abandonăm ? Majoritatea ajung la groapă de gunoi sau în natură prin aruncarea lor la întâmplare de către cei care le-au folosit. Obiectele din plastic ajunse în mediul natural nu se descompun, afectează sănătatea noastră și a celorlalte viețuitoare.

Păsările, leii de mare, peștii, broaștele țestoase, focile, toate aceste animale enumerate, mănâncă plastic, întrucât îl confundă cu hrană. În oceane sunt zone în care obiectele din plastic au format insule de gunoi, mii de tone de plastic plutitoare.

Ce se întâmplă de ZIUA INTERNAȚIONALĂ FĂRĂ PUNGI DIN PLASTIC ?

În întreagă lume se desfășoară acțiuni de conștientizare a fenomenului pungilor din plastic, a efectelor negative ale consumerismului și de stoparea a utilizării lor .

Cum poți tu să celebrezi această zi ?

Ce ar fi dacă scenariul de mai sus nu s-ar întâmplă, dacă ai avea câteva pungi reutilizabile, din material textil, personalizate în diverse culori și forme, care să te reprezinte.

„Te invităm să demonstrăm împreună că viață poate fi ușoară fără pungi din plastic. De asemenea poți ajută la răspândirea trendului, vorbind cu apropiații tăi despre această alegere și importantă ei pentru mediul înconjurător!“, au transmis reprezentanții Polaris M Holding

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*