PNL Constanța face publice rezultatele parțiale ale sondajului intern. Vergil Chițac, notorietate și intenție de vot scăzută

Vergil Chițac. FOTO facebook.com
Vergil Chițac. FOTO facebook.com

Sondajul intern al Partidului Național Liberal din Constanța îl scoate câștigător pe Vergil Chițac. Paradoxal, PNL nu a transmis decât cifrele legate de independentul Chițac și nu spune nimic de cifrele obțiute de oamenii din partid sau de primarul interimar, Decebal Făgădău.

Sondajul realizat între 14 noiembrie și 2 decembrie a fost realizat pe un eșantion de 1003 persoane și are o marjă de eroare de 3%. Liberalii spun că patru oameni din partid au intrat în sondaj: Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi Chiru și Fabian Iustin Roman. Lor li s-au alăturat reprezentanți ai altor partide politice și rectorul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac.

“În urma cercetării sociologice, Vergil Chițac obține cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine, are o bună percepție în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate și elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele și imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potențial mare de creștere”, se arată în comunicatul PNL.

Liberalii cred că pot câștiga alegerile pentru Primăria Constanța cu un program electoral bun, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje.

Speranțe la fel de mici sunt la intenția de vot pentru Consiliul Județean Constanța. Acolo PSD are un avans de 12,2%.

Redacția Constanța NEWS a solicitat PNL cifrele finale pentru fiecare candidat inclus în sondaj, dar acest lucru nu a fost făcut încă public. Așa cum arătam într-un material publicat în exclusivitate cu o zi înainte de comunicarea oficială, la capitolul “Notorietate” clasamentul e condus de Decebal Făgădău, urmat de Christian Gigi Chiru, Claudiu Palaz și Mihai Tararache, iar Vergil Chițac este mult în urma plutonului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*