Plângere la DNA pe numele lui Aurelian Pavelescu pentru vânzarea sediului istoric al PNȚCD

Aurelian Pavelescu, PNȚCD. FOTO cotidianul.ro
Aurelian Pavelescu, PNȚCD. FOTO cotidianul.ro

Asociația Clubul Național Țărănesc- PNȚCD, reprezentată prin președintele Andrei Dimitriu și secretarul general Mihai Grigoriu, a depus o plângere penală la DNA  pe numele lui Aurelian Pavelescu, pentru vânzarea frauduloasă a sediului istoric al PNTCD din str. Clemenceau nr.9, sector 1 București.

Aurelian Pavelescu este acuzat, în plângerea depusă la DNA,  de săvârșirea infracțiunii de folosire a autorității pe care a deținut-o în cadrul unei formațiuni politice – Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat – pentru obținerea pentru sine și pentru altul de foloase necuvenite prevăzută și pedepsită de art. 13 din Legea nr.78/2000, modificată si actualizată.

Concret, în data de 19 decembrie 2014 s-a încheiat contractul de vânzare cumparare autentificat sub nr.3353 din 20 dec. 2014 de biroul notarial BNP Banu Camelia, intenția de a vinde a PNȚCD fiind exprimată printr-un proces verbal al CNC din 04 decembrie 2014. Autorii au facut fals in declarații, deoarece  imobilul era supus unei interdicții legale de înstrăinare prevazute de art.12 alin.1 lit.f din Legea 334/2006, iar hotărârea CNC din 4 decembrie 2014 era nestatutară și nelegală.

Imobilul a fost vândut către interpuși, iar ulterior a  ulterior a fost vândut către SC ICON CORPORATION CONSULTANT ENERGY DESINGN SA, cu sediul social în București, str. Cap. Gheorghe Caplan nr. 19 Sector 1 , care apare acum în Cartea Funciară ca fiind ultimul cumpărător al acelui imobil.

În raport cu condițiile concrete în care s-a realizat (nu era permisă de lege o înstrăinare, iar decidenții ei nu erau îndrituiți să o decidă), vânzarea sediului istoric al PNȚCD  este o afacere oneroasă, derulată de  Aurelian Pavelescu. Acesta a realizat vânzarea ilegală folosindu-se de calitatea de președinte al PNȚCD, întrunindu-se astfel condițiile infracțiunii prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*