Pierderile de apă descoprite mai repede. Contractul cu o firmă din Israel aduce prime rezultate pentru RAJA

Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu
Avarie RAJA. FOTO Adrian Boioglu

În urmă cu o lună, SC RAJA SA anunța faptul că începe colaborarea cu o firmă din Israel. Contractul cu Utilis prevedea detecția pierderilor de apă prin satelit.

Specialiștii israelieni au încheiat prima parte a acestei activități de pionerat în România, iar rezultatele sunt foarte bune. Dacă până acum conductele sparte nu puteau fi detectate decât după multă vreme și doar cu tehnologii învechite, noua modalitate poate să aducă echipele RAJA la mai puțin de 50 metri de zona cu probleme.

“Numai în Constanța sunt aproape 650 kilometri de rețea de apă cu o vechime mai mare de 40 ani. Am făcut acest proiect prin care putem să detectăm pierderile folosind o metodă foarte avansată. Am făcut deja prima scanare în zona cea mai importantă unde credem că sunt pierderi ascunse. Era imposibil de mers pe teren cu aparatele acustice să determinăm aceste pierderi de apă pe o mie de kilometri și atunci am apelat la această soluție care vine și ne spune punctual că pe o rază de 50 de metri avem pierderi”, a declarat Aurel Presură, directorul adjunct al SC RAJA SA.

Prima scanare a fost pentru orașul Constanța, iar după aceea va fi verificată rețeaua de apă din Eforie Sud, Agigea, Techirghiol și Lazu. Specialiștii RAJA vor analiza pierderile și după ce fac calculele își vor da seama dacă parteneriatul cu firma israeliană este unul profitabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*