FOTO VIDEO Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. 18.000 credincioși au venit la apostolul care a adus creștinismul în România

Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. FOTO Adrian Boioglu
Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. FOTO Adrian Boioglu

O zi geroasă, la doar -3 grade Celsius, dar încălzită de un soare de primăvară și de sufletele oamenilor care au ales să stea mai bine de o oră și jumătate la coadă pentru a vizita Peștera Sfântului Andrei. Așa poate fi caracterizată marea sărbătoare a creștinătății.

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul românilor. El este cel care a adus, conform Bibliei, cuvântul lui Iisus Hristos pe aceste meleaguri. Peștera în care el s-a odihnit este acum loc de pelerinaj. Arhiepiscopia Tomisului s-a pregătit pentru o slujbă de mare amploare, iar IPS Teodosie a fost însoțit pe scenă de mai mulți ierarhi din România și țările vecine.

Jandarmii prezenți la acest eveniment spun că prin fața moaștelor au trecut în ultimele 24 ore 18.000 de oameni. Punctul culminant a fost atins la orele prânzului, atunci când în zona peșterii se aflau peste 7000 de credincioși.

Ziua nu a fost lipsită de incidente. Un bărbat și o femeie au avut nevoie de sprijinul medicilor după ce li s-a făcut rău. Femeia de 74 ani a povestit medicilor că și-a uitat pastilele de hipertensiune acasă, nu a mâncat, dar a băut o cafea. Așteptarea lungă în frig i-a venit de hac.

Vă propunem să urmăriți reportajul Video realizat de echipa Constanța NEWS la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*