Percheziții într-un dosar penal de tipul “Băhăianu”, cu prejudiciu de 3 milioane de euro

Masina de politie cu girofar în trafic. FOTO Catalin Schipor

Polițiștii din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 2 percheziții la domiciliile din Constanța unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infracțiuni economice.

În fapt, din cercetări au rezultat indicii că, cele 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor. în perioada 2013 – 2015, ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, persoanele bănuite, prin intermediul a mai multe societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Acționând după modelul “Băhăianu”, aceștia ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare.

În baza facturilor emise de firmele ,,fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1 300 000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Cele trei persoane vor fi audiate de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, care au demarat cercetările și care se ocupă de anchetă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*