Pentru locuitorii din Mangalia se anunță gigacalorie mai mică după investiții în centralele termice din oraș

Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat Primăriei Mangalia fondurile necesare pentru cofinanţarea unui proiect de cogenerare în centralele termice din Mangalia.

Măsura a fost luată de către reprezentanţii ministerului de resort, în baza unui proiect depus de Primăria Mangalia cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea pe timpul iernii. Documentaţia aferentă proiectului a fost întocmită şi depusă la Guvern în cursul anului trecut, iar ulterior Consiliul Local Mangalia a aprobat finanţarea a 30% din valoarea proiectului.

“Insula de cogenerare va avea trei etape de implementare, până în anul 2020. Aceasta are avantajul reducerii costului gigacaloriei către populaţie şi implicit a folosirii energiei electrice produsă de motoarele termice pentru instituţiile publice din oraş, precum şi pentru iluminatul stradal”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Referitor la această primă etapă de instalare a motoarelor termice performante, edilul a precizat că prin acest program se reduce considerabil preţul de furnizare a agentului termic către populaţie şi se reduc pierderile de pe reţeaua de distrbuţie.

“După finalizarea întregului proiect de cogenerare, Primăria va putea furniza apă caldă şi căldură la preţuri mult mai reduse pentru toţi locuitorii oraşului”, a mai spus primarul Mangaliei.

Valoarea investiţiei, într-o primă etapă este de aproximativ 6,5 mil. de lei, bani care vor fi investiţi în montarea unui motor termic la CT9 şi instalaţiile aferente. În paralel, se lucrează şi la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe reţeaua de distribuţie, respectiv modernizarea CT7, CT13, CT18, CT24.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*