Orașul Ovidiu este gata de iarnă. Primarul Scupra: “Am pregătit spații de cazare pentru situații de urgență”

Orașul Ovidiu. FOTO Primăria Ovidiu
Orașul Ovidiu. FOTO Primăria Ovidiu

Primăria Ovidiu a a făcut deja pregătirile de iarnă pentru ca orașul să poată face față troienelor de zăpadă. Una dintre priorități sunt bătrânii care nu se mai pot îngriji singuri şi riscă să fie doborâți de frig. Deja angajații Primăriei din cadrul Seviciului de Asistență Socială au întocmit o listă cu persoanele vulnerabile.

„Prioritatea numărul unu este reprezentată de vieţile oamenilor. După care deblocăm şi străzile. Mulţi dintre bătrâni poate că nu că au lemne, dar sunt şi alţii cu lemne în curte, dar, pe un cod roşu, nu mai ai cum să ajungi la magazia de lemne. Pe aceştia îi ştim, deja, sunt pe lista Asistenţei Sociale şi a Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat George Scupra, primarul orașului Ovidiu, care a precizat – într-un interviu pentru Radio Constanța – că la nevoie la aceşti bătrâni acasă vor fi trimise persoane care le vor sparge lemne şi chiar le va face focul în sobă, aşa cum s-a procedat și în anii trecuți.

Un alt aspect care a fost luat în calcul este cel al persoanelor care rămân blocate în nămeți atunci când pleacă la drum sau sunt prinși de coduri de viscol pe raza de competență a localității Ovidiu. Acestea trebuiesc deszăpezite, transportate și cazate. În iarna trecută aproximativ 50 de persoane au necesitat acest tip de asistență

„S-a întâmplat destul de des să îi culegem, să mergem cu eforturi destul de mari, să îi preluăm cu utilaje, să îi aducem şi să îi cazăm în oraşul Ovidiu. Pentru situaţii de genul acesta noi am pregătit deja câteva locaţii, cum ar fi, de exemplu, Centrul Cultural din satul Poiana, de exemplu, sau Centrul Cultural şi Clubul Sportiv din oraşul Ovidiu. Chiar şi în Primărie avem un spaţiu cu astfel de destinaţie. Au fost cazuri în care a fost nevoie să îi ducem, chiar, la hotel, pentru a-i ajuta cu spaţiu de dormit şi a precizat primarul orașului Ovidiu.

În ceea ce privește drumurile, de cel care trece prin mijlocul localității se ocupă CNADNR, iar de cele adiacente și cele spre Poiana și Culmea sunt gestionate de Primăria Ovidiu.

„În fiecare an, Primăria Ovidiu lucrează în mod special cu regia locală de salubritate. Avem câteva utilaje, iar dacă nu facem faţă lucrăm numai cu societăţi şi persoane fizice din oraşul Ovidiu tocvmai pentru că nu vrem să avem surprize. Aceştia sunt lângă noi şi cu o wolă şi cu un buldoexcavator pot să intervină rapid. Noi am schimbat strategia, a fost şi dorinţa mea şi a locuitorilor şi am avut cel puţin un utilaj în fiecare cartier, tocmai pentru a deszăpezi în acelaşi timp, fără să ne focusăm pe un sat sau altul, ori pe un anumit cartier din Ovidiu“, a subliniat edilul.

De asemenea, toate unitățile de învățământ – grădinițe și școli au fost verificate și vor avea căldură toată iarna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*