Orașul Hârșova are o nouă stație de epurare. SC RAJA SA a cofinanțat cu 1 milion de euro investiția

Pompele SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu
Pompele SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu

Apa deversată în Dunăre după ce este adunată de la hârșoveni este de astăzi mai curată. Meritul aparține SC RAJA SA care a inaugurat astăzi, 2 iunie, noua stație de epurare a apelor uzate. Investiția depășește 3,6 milioane de euro și mai mult de 1 milion de Euro vin de la RAJA. Administrația locală a plătit doar 75.228 euro, iar restul banilor vin din Fonduri europene și bugetul de stat.

Noua stație de epurare funcționează la parametrii ceruți de standardele europene și are toate treptele de tratare. Apa rezultate este la fel de bună ca și cea potabilă. După epurare, ea ajunge prin trei guri de vărsare în Dunăre.

SC RAJA SA a realizat în ultima vreme și lucrări de reabilitare a conductei care aduce apa. În plus, a fost extinsă rețeaua de canalizare.

Directorul SC RAJA SA, Felix Stroe, a declarat că apa pe care hârșovenii o au la robinete vine acum de la 180 metri adâncime, drept urmare este mai curată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*