FOTO VIDEO Tehnologia, în slujba casei tale. Sfaturile experților de la One Star Security pentru protecția locuinței

O mică parte din echipa One Star Security. FOTO Constanța NEWS
O mică parte din echipa One Star Security. FOTO Constanța NEWS

Este știut faptul că de cele mai multe ori acțiunile persoanelor care încearcă să pătrundă pe proprietatea noastră se produc în momentele în care suntem plecați de acasă. Această tentativă, urmată apoi de acțiunea propriu-zisă, de multe ori este studiată din vreme de către răufăcători. De aceea, dacă până în prezent nu ați făcut acest demers legat de instalarea unor sisteme de alarmă, este momentul să nu mai trăiți cu teamă că la întoarcere acasă este posibil să aveți o surpriză mai mult decât neplăcută.

Protejarea casei împotrivă furturilor nu este completă doar cumpărand o usă metalică. Ai nevoie și de un sistem de alarmă care, în caz de nevoie, să te anunțe imediat atât pe tine cât și autoritătile. Aceste dotări nu se exclud, ci se completează.

Urmăriți reportajul video realizat de echipa Constanța NEWS cu experții One Star Security.

 “Un sistem de alarmă antiefracție este un dispozitiv de pază alcătuit dintr-un paznic-robot, adică centrală de alarmă, care este ajutat de mai multe santinele – detectorii. Sarcina dispozitivului este aceea de a supraveghea locuința, iar în caz de efracție de a sesiză telefonic poliția, o firmă de pază și pe proprietar” ne explică Marius Moga, specialist tehnic la firma One Star Security.

N-am ales întâmplător această firmă pentru explicații și pentru sfaturi: One Star Security este compania care i-a asigurat paza și securitatea actorului american Steven Seagal când a filmat în țara noastră.

 “E aproape că-n filme. Ne-ajută foarte mult evoluția tehnologiei și putem spune că suntem la curent cu tot ce se-ntâmpla pe piața sistemelor de securitate, supraveghere video, control acces. Avem o echipă tânără, băieți tineri deschiși către nou, încercam să implementăm sisteme noi cât mai performante; avem contracte cu furnizori importanți pe sisteme de securitate” spune expertul tehnic Marius Moga.  

Vizita noastră la sediul firmei a început din dispeceratul electronic de supraveghere cu camerele de luat vederi, a trecut prin padocurile câinilor lup antrenați în lupta cu infractorii și a continuat la camera de armament folosit de angajații din teren. Agenții de pază și securitate sunt aleși pe sprânceana și impresionează nu doar ca fizic (cam toți sunt foarte înalți și bine “legați”) ci și ca “foaie de parcurs” în domeniu.

One Star Security angajează foști militari din Legiunea Străină franceză, militari care au făcut stagii în Irak și Afganistan, ori contractori privați ai armatei. Române sau americane, și aici am făcut ochii mari. “Ați auzit bine: sunt băieți care au lucrat pentru americani în Irak”, ne spune Iulian Nisipaşu. Iulian este unul dintre agenției din teren ai firmei One Star Security și arată că-n filmele cu trupe de commando, echipat cu vestă tactică, armele cu bile de cauciuc și stațiile de comunicații. Ca el sunt toți colegii de teren: în afară de tehnici de luptă și intervenție rapidă, toți au cursuri de paramedici, și știu să conducă mașini blindate în orice condiții de teren. Simți militarul din el după cum îți vorbește și cum se exprimă.

 “Când primim o alertă, ne grupam cu toții și-n cel mai scurt timp intervenim unde este nevoie și unde este cazul, unde am fost alertați. Ajungem la fața locului și luăm masurile legale, de a reține, a constata dacă este nevoie și mai departe Legea își face treaba” spune Iulian Nisipaşu, luptător la One Star Security. 

Alertele de care vorbește Nisipaşu vin de la echipamentele tehnice pe care le instalează peste tot, compania de securitate. Și nu sunt puține.

Expertul tehnic Marius Moga detaliază: “în funcție de necesitățile fiecărui obiectiv montăm și sisteme pentru magazine, pentru hale, pentru persoane fizice, case… Putem să mergem pe orice fel de variantă tehnică: putem monta sisteme simple de supraveghere și de alarmare la efracție (și mergem în paralel cu sisteme de supraveghere video) sisteme pe care încercam să le integrăm. Adică, în momentul în care am o alarmă să pot avea și niște imagini din zona respectivă. În felul asta putem face monitorizarea şi dispecerizarea mult mai ușor. Și să putem elimină alarmele false: o pasăre, spre exemplu, care a declanșat un senzor” 

Orice sisteme alarmă ați alege să instalați este important să știți că o astfel de decizie trebuie luată doar în parteneriat cu o firmă de specialitate care are în mod expres că obiect principal de lucru activități de pază și protecție. Dacă veți pleca de la această premisă, șansele că întreaga locuință sau proprietate în general, să fie monitorizată complet și continuu de către aceste sisteme de alarmă, este categorică și nu va lăsa niciun moment posibilitatea că vreun intrus să pătrundă în casa dumneavoastră, sau orice act de vandalism va fi depistat și înlăturat în scurtă vreme de la producere.

One Star Security răspunde la telefon 0786 258 115 sau 0785 285 975, iar specialiștii pot fi contactați și pe email la adresa office@onestarsecurity.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*