Obișnuiește să bată polițiștii, dar vrea să facă pușcărie în țară, că la bulgari este mai greu

Penitenciarul Poarta Albă. FOTO Cătălin Schipor

În cursul zilei de 8 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale și cei ai Poliției municipiului Mangalia au depistat un bărbat, de 39 de ani, din Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani, 7 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Mai exact, cel pe numele căruia era mandatul, Costel Păduraru s-a predat singur la scurt timp după ce s-a întors în țară, pentru că la bulgari condițiile de detenție sunt mai rele decât în țară.

La scurt timp după ce a ieșit condiționat din pușcărie, unde fusese închis pentru ultraj, un constănțean a comis-o  iar, apoi a fugit din țară. Pe 17 martie 2015, Judecătoria Constanța îl condamna la 3 ani de închisoare după ce a pocnit doi polițiști aflați în timpul serviciului, iar pe 9 iulie 2015, sentința a rămas definitivă prin pronunțarea Curții de Apel. Pe 16 iulie 2015 a fost depistat de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Fapta fusese comisă în noaptea de 24 spre 25 septembrie 2015, după ce o patrulă de poliție de la Secția 3 ce a răspuns la un apel 112, privind o femeie ce era agresată pe stradă. Potrivit anchetatorilor, unul dintre polițiști, P.N a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar partea vătămată S.I. necesită 90-100 de zile de îngrijiri medicale.

În penitenciar, Costel Păduraru s-a comportat exemplar și a fost eliberat condiționat. Numai că la scurt timp a comis un alt ultraj, iar apoi a fugit din țară. A fost condamnat în lipsă, iar pe numele său a fost emis un alt mandat de executare a pedepsei de 4 ani, 7 luni și 10 zile închisoare. Se pare că bărbatul se aciuase prin Bulgaria, dar pentru că auzise că acolo condițiile de detenție sunt mai rele decât în România, în data de 8 ianuarie a intrat în țară prin PTF Negru Vodă și apoi s-a predat polițiștilor din Mangalia. Ulterior a fost escortat în Penitenciarul Poarta Albă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*