O rețea de traficanți de droguri, destructurată de polițiștii constănțeni

Captură de cannabis
Captură de cannabis. Imagine cu caracter ilustrativ.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și cei ai Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

Perchezițiile au avut loc în ziua de 4 aprilie a.c. și au vizat un grup de persoane care, în perioada 2016-2017, a creat o reţea de distribuție a drogurilor de risc (cannabis) către numeroase persoane, în special tineri, de pe raza județului Constanța.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate 232 grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, suma de 3.665 lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.

Totodată, un număr de 25 de persoane au fost conduse pentru continuarea cercetărilor la D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanța.
Pe baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanța a dispus continuarea urmăririi penale, în calitate de suspect, față de 10 persoane.

Dintre acestea, față de 7 persoane a fost dispusă reținerea pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu.

Persoanele reținute au fost prezentate Tribunalului Constanța, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru fiecare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*