O nouă victimă prin metoda “Accidentul”. O bătrână a fost jefuită de 9500 lei

Bani, lei. FOTO metropolitanul.ro
Mai mulți bani! metropolitanul.ro

O femeie de 80 ani din Constanța a căzut victimă unei înșelăciuni vechi – celebra metodă “Accidentul”. Polițiștii spun că au fost sesizați de victimă după ce a pierdut 9500 lei.

Bătrâna a fost sunată de o femeie care s-a recomandat a fi medic și i-a solicitat suma de 50.000 lei pentru că fiul ei a suferit un accident naval și se află internat într-o țară străină. Banii erau necesari pentru o opreație de urgență. Victima a vorbit la telefon și cu un bărbat care pretindea că e fiul ei.

O oră mai târziu, la ușa bătrânei a venit un bărbat care a preluat o parte din sumă – 9500 lei. Polițiștii Secției 4 sunt cei care verifică acum dosarul și fac cercetări pentru identificarea autorilor.

Oamenii legii spun că în astfel de cazuri, atunci când o persoană este contactată telefonic pentru a plăti diverse sume de bani, trebuie să sune la 112 sau să meargă la Poliție. Doar în acest mod oamenii legii pot preveni înșelăciunile, iar indivizii care se ocupă cu acese fapte pot fi trași la răspundere înainte să facă noi victime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*