O noua ediţie a concursului judeţean de creaţie de bandă desenată pentru elevii constănțeni

La începutul anului viitor se vor anunța și câștigătorii

„Moş Crăciun în localitatea mea“ este tema de anul acesta a concursului judeţean de creaţie de bandă desenată „BD Noël-BD Santa“, iniţiat de Şcoala Gimnazială nr. 33 “Anghel Saligny “şi Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa.

Concursul se află la cea de a doua ediţie şi s-au înscris elevi de gimnaziu şi liceu din 27 de şcoli, provenind din 10 localităţi din judeţ. Cele peste 200 de lucrări în limba franceză sau engleză vor fi întâi jurizate, iar premierea va avea loc marţi, 19 decembrie, la ora 14 la Biblioteca Judeţeană “Ioan N. Roman“ . Expoziţia celor mai reuşite creaţii ale concursului va putea fi admirată aici până la începutul anului următor.

„Am fost impresionată de creativitatea şi sensibilitatea de care au dat dovadă concurenţii. In benzile desenate de anul acesta se zăresc monumente istorice sau clădiri emblematice ale localităţilor din care provin aceştia. Uneori, Moş Crăciun învăluie totul în magie şi toţi copiii, fără excepţie, primesc cadouri minunate, la care nici nu au visat. Alteori, Moşul îsi tratează afecţiunile la Techirghiol sau rezolvă lucruri a căror stare actuală îi afectează pe cei din jur, cum ar fi reabilitarea Cazinoului din Constanţa sau repararea locurilor de joacă din satul/oraşul natal“ a declarat prof. Chilianu Cristina, coordonator al proiectului.

Aștept cu nerăbdare fiecare ediție pentru a descoperi noi lucrări ale unor copii excepționali care iși doresc să se exprime, să comunice, să ne dezvăluie universul copilăriei lor cu atâta sinceritate. Vrem să îi cunoaștem, să îi încurajăm, să îi apreciem, să îi premiem, dar și să îi felicităm pe părinții și profesorii care îi sprijină”, a marturisit prof. Brebeanu Cristina, coordonator al proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*