O importantă navă militară franceză acostează în Portul Constanța

Nava franceză Marne ajunge în Portul Constanța. FOTO Wikipedia

Nava de comandă și de aprovizionare „Marne” va efectua o escală în Constanța, în perioada 21-25 iulie, după ce a participat la un exercițiu internațional organizat de marina bulgară (Breeze 18) și a efectuat o escală de trei zile în Burgas.

„Marne” este o navă care face parte dintr-o serie de cisterne de aprovizionare de tip A 630 aparținând Marinei Franceze. Participarea sa la diverse exerciții desfășurate în Marea Neagră marchează angajamentul Franței pentru respectarea libertății de navigație în toate mările, și în special în Marea Neagră, în conformitate cu Tratatul de la Montreux. Această prezență marchează, de asemenea, solidaritatea Franței cu aliații și partenerii săi. Activități aeriene și navale sunt desfășurate în mod frecvent în acest scop.

De asemenea, sunt programate, în mod frecvent, escale în Constanța, principalul punct de sprijin identificat de Marina Franceză în regiune. Aceste escale sunt folosite și pentru a desfășura antrenamente comune cu Marina Română. Ca parte a cooperării internaționale, nava Marne a participat, de asemenea, înainte de escală, la exercițiul Breeze 18, organizat de Marina Bulgară cu participarea SNMG2 (Standing Naval Maritime Group 2) al NATO și al Marinei Române.

„Convinsă de necesitatea de a asigura libertatea de circulație pe toate mările, și confruntată fiind, în ultimii ani, cu deteriorarea situației în regiune, Franța trimite în mod frecvent în Marea Neagră, nave ale Marinei sale pentru a garanta această libertate și pentru a-și arăta solidaritatea cu aliații săi, ceea ce o face să fie una dintre cele mai active marine europene în acest spațiu. Aceste patrule în Marea Neagră reprezintă ocazia de a lucra cu forțele navale aliate și mai ales cu Marina Română, ceea ce permite Marinei Franceze să-și împărtășească experiența operațională foarte bogată și să dezvolte interoperabilitatea între navele noastre”, a spus doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Ismael Hifdi este comandantul navei „Marne“ începând cu 2017. A absolvit Școala Navală și Școala Națională de Petrol și Motoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*