O femeie din Constanța a fost amendată după ce câinele periculos pe care îl deținea i-a scăpat din curte

Jandarmii le-au stricat treburile pescarilor. FOTO Cătălin Schipor

Pentru că nu și-a înregistrat câinele din categoria celor periculoși și cu regim special la autoritățile competente, și pentru că nu l-a supravegheat, o femeie din Constanța a fost amendată de jandarmi.

În cursul zilei de 30 ianuarie, în jurul orei 12.00, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost direcţionat un apel prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, prin care a fost făcută o sesizare cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale nr. 43, un câine aparţinând rasei Rottweiler era nesupravegheat şi lătra la trecători.

La fața locului a fost trimis un echipaj de intervenție din cadrul I.J.J. Constanţa şi a constatat că situaţia reclamată se confirmă, animalul putând constitui o ameninţare pentru persoanele din zonă. Jandarmii au identificat-o în scurt timp proprietara câinelui, care locuia în zonă. Femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani nu a putut explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică și nici nu a putut face dovada înregistrării câinelui.

Având în vedere că prin fapta sa femeia a creat o stare de pericol pentru trecători, jandarmii au sancţionat-o cu amendă contravenţională în cuantum de 1500 lei, în temeiul O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Jandarmii reamintesc tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul autorităţilor, prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când observă persoane care nu respectă legislaţia referitoare la câinii periculoşi sau agresivi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*