Nici Sfinții nu-i protejează casa! Însemnul de Arhiepiscop al lui IPS Teodosie, furat de un om al străzii chiar din locuința parohială

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

Hoții nu țin cont nici de statutul social, nici de funcție și nici dacă fură din Casa Domnului sau de la slujitorii acestuia. Până și prelatul cu cel mai înalt grad din județul Constanța a fost călcat de hoți.

A fost nevoie de o clipă de neatenție și mult tupeu. Potrivit procurorilor parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, fapta a fost comisă în noaptea de 21 spre 22 mai a.c., în intervalul orar 00.00-00.05. Suspectul, Mihai Mihai Marian, un om al strazii a profitat că uşa de acces nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat în mun. Constanţa, str. Constantin Brâncoveanu – casa parohială a lui IPS Teodosie, iar, dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras primul lucru care i-a sărit în ochi a  a fost o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei.

Oamenii legii l-au identificat și reținut pe suspect, dar nu au reușit să recupereze și bunul furat. Trimis în fața instanței, magistrații au decis ca hotul sa fie plasat sub control judiciar.

„IPS Teodise va încerca să ia legătura cu cel care a comis fapta pentru a-i explica că furtul nu este o soluție și astfel va încerca și să îi ofere iertarea.(…) A încercat toate ușile și a găsit o ușă, undeva în spate care probabil a fost uitată deschisă sau nu a fost încuiată bine, a pătruns pe acolo,  a găsit engolpion-ul respectiv, care i-a atras atenția – este o iconiță pictată pe un suport metalic, din email, i-a atras privirea ca e mai deosebit. S-a gândit probabil că îl poate valorifica“, a declarat pentru CtNews.ro preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei. Acesta a precizat că în noaptea respectivă, IPS Teodosie se afla în casă, dar în altă cameră.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*