Nava Școală “Mircea” este pregătită de marș. Vasul emblemă al marinăriei militare românești traverseaza toată Europa

Nava Școală Mircea. FOTO Wikipedia / Spiridon Manoliu
Nava Școală Mircea. FOTO Wikipedia / Spiridon Manoliu

Nava Şcoală “Mircea” va efectua, în perioada 23 mai – 22 septembrie, marşul anual de instruire practică, ce cuprinde peste 9.800 de mile marine, cu escale în 11 porturi din 9 ţări cu deschidere la Marea Mediterana, Marea Nordului, Marea Baltică şi Oceanul Atlantic.

Itinerariul de marş cuprinde acostări în porturile Ajaccio (Franţa), Vigo (Spania), Den Helder (Olanda), Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda), Turku (Finlanda), Gdynia (Polonia), Wilhelmshaven (Germania), Lisabona (Portugalia), Palma de Mallorca (Spania) şi Chania (Grecia).

Alături de echipajul de bază al navei, se vor ambarca la bord 34 de studenţi din anul II de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, 36 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari “Amiral Ion Murgescu” şi 8 cadeţi străini de la Academiile Navale din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia.

De asemenea, în premieră, Forţele Navale Române şi Marina Militară a Republicii Federale a Germaniei vor coopera şi în domeniul instruirii ofiţerilor.

La bordul Navei Şcoală “Mircea”, vor fi ambarcaţi şi 110 cadeţi şi 13 instructori germani, în două serii a câte 55 de cadeţi. Prima serie se va prezenta pe data de 2 august în portul Wilhelmshaven din Germania şi va face schimbul cu cea de-a doua serie de cadeţi în portul Palma de Mallorca din Spania, cu debarcare în portul Constanţa. Echipajul navei va efectua vizite oficiale la Academiile Navale din Olanda, Germania, Polonia, Portugalia şi Spania, fapt ce întăreşte bunele relaţii cu instituţiile surori.

Pe timpul escalelor, velierul va participa la două evenimente nautice de prestigiu, primul în portul Den Helder din Olanda, cu participarea la Zilele Forţelor Navale Olandeze – “Sail Den Helder 2017”, iar cel de-al doilea, “The Tall Ships Races 2017” – competiţie nautică ce se va desfăşura între porturile Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda) şi Turku (Finlanda), cu ocazia celebrării a 100 de ani de independenţă a Finlandei.

Marşul de instrucţie, cu o durată de 122 de zile, reprezintă, pe lângă oportunitatea deosebită de instruire a cadeţilor români şi străini, dar şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităţilor navei şi echipajului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*