Momente de panică în PTF Vama Veche după ce un șofer a forțat trecerea

Control de frontieră. FOTO Garda de Coastă Constanța

Polițiștii de frontieră români și cei bulgari  au fost nevoiți să pornească  a în urmărirea unui  autoturism care nu oprise pentru control pe sensul de ieșire din țară. Din fericire, nu a fost vorba de infractori periculoși, ci de  un grup  a de tineri ieșiți la plimbare, șoferul fiind însă sub influența băuturilor alcoolice, dar avea și permisul de conducere reținut  a tot pentru conducere  a sub influența  a băuturilor  alcoolice.

Incidentul s-a înregistrat în după amiaza de joi 8 iunie a.c., în jurul orei 17.30, când, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, o persoană de sex masculin care conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România. În autoturism, împreună cu şoferul, mai călătoreau trei pasageri.

În momentul în care polițiștii de frontieră i-au solicitat documentele pentru efectuarea controlului de frontieră, şoferul a pornit mașina si a trecut pe lângă toneta de control, fără a prezenta documentele, continuându-şi deplasarea spre teritoriul Bulgariei.

Imediat, un echipaj mixt format din polițiști de frontieră români şi bulgari a pornit la urmărirea autovehiculului, oprindu-l la 400 metri pe teritoriul Bulgariei. Autovehiculul împreună cu șoferul și pasagerii au fost duși în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pentru clarificarea situaţiei.

În urma controlului documentelor, polițiștii de frontieră au constat că șoferul este cetăţeanul român P.A., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa. De asemenea, pasagerii din autoturism erau doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 22 si 26 ani şi o tânără din Columbia, în vârstă de 26 ani.

Deoarece şoferul mirosea a alcool, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, pentru a efectua testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,35 mg/l.

De asemenea, s-a mai stabilit că şoferul avea permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tânărul a declarat că trecuse frontiera fără efectuarea formalităţilor deoarece înțelesese greșit semnul făcut de un poliţist de frontieră bulgar, crezând că îşi poate continua deplasarea.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ieşirea din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*