Modernizarea PSD începe cu patru minciuni

Editorial Constanța News
Editorial Constanța News

Mare congres, mare la PSD…au validat mandatul președintelui ales, Liviu Dragnea, dar şi-au votat şi cei 14 vicepreședinți, niște neica nimeni în mare măsură. Baronii locali, cei care aduc voturi partidului au fost lăsați la vatră să se ocupe de județele şi furtișagurile lor. O decizie curioasă venită din partea unui fost baron local de Teleorman care a scos inclusiv morții la vot. Alegerea lui Dragnea ca președinte al PSD, prin vot universal fiind unic candidat, este prima mare minciună cu care a început modernizarea partidului. Nu degeaba toată lumea a acuzat PSD de comunism. Dragnea a mimat democrația invitând pe oricine să-i fie contracandidat.

Noua conducere a PSD arată acum ca o virgină pe centură, cu un președinte pus pe treabă  (până vine sentința definitivă) şi cu 14 vicepreședinți care dau extemporal în fiecare luni la ședința de partid. Nici miniștrii nu scapă de mâna lungă şi dreaptă a conducătorului iubit, ei vor fi evaluați, iar unii, remaniați.

Momentul unic, penibil şi rușinos, în care Liviu ridică toată sala pentru a condamna comunismul (adică sala), este cea mai mare minciună de la congres. A doua! Ales în cel mai pur stil comunist, Dragnea nu avea calitatea morală sa facă acest gest nesincer. Așadar, tovarășe Liviu, mai încet cu comunismul pe scări că se aude „Internaționala” pe fundal!

Normal, tov. Ilici, nu a ratat momentul să-şi certe camarazii pentru că s-au depărtat de clasa intelectualilor. Săracul bătrân uitase, probabil, cum a pus minerii să-i bată pe intelectuali, făcându-i golani şi drogați. Deci, a treia minciună!

Şi, nu în ultimul rând, discursul lui Mihai Sturzu, tânăra speranță pesedistă, pe care mulți au sărit să-l aplaude ca fiind ceva fantastic, plin de curaj, ascunde şi el o mare minciună. În 2013, Sturzu este ales președinte al Tineretului Social Democrat fiind unic candidat. Adică, Mihăiţă îl blamează pe Dragnea că a fost ales în stil comunist şi le cere colegilor să nu valideze votul, dar în 2013 nu l-am auzit să ceară același lucru când era vorba de el însuși.

Așadar, cu minciuna pe minciună călcând, PSD se va reforma cu „siguranță”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*