“Modelul Peștera” ajunge la Negru Vodă. Primarul Valentin Vrabie, invitat la dezbaterea pentru viitorul orașului din sudul județului

Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Felul în care a fost administrată comuna Peștera timp de aproape 8 ani a făcut ca mai mulți locuitori ai județului să își dorească să îi urmeze modelul lui Valentin Vrabie. Tocmai de aceea, primarul din Peștera este invitatul special al unei dezbateri intitulate “Negru Vodă Încotro”. Evenimentul susținut de Gabriel Buzoianu are loc duminică, 27 martie, începând cu ora 13.00 la Casa de Cultură din orașul Negru Vodă. El face parte dintr-o serie de astfel de întâlniri, constituite într-o campanie de informare, care doreşte să transparentizeze activităţile administrative pe care autorităţile locale din oraş le desfăşoară.

Subiectele abordate în cadrul acestui eveniment se referă la găsirea unor soluții pentru diferitele probleme apărute în sectoarele administrației publice locale precum: serviciile publice (eficientizarea serviciilor locale precum furnizare apă, canalizare, gunoi, servicii medicale etc), educaţiei (problemele şcolilor, accesul la o educaţie cât mai bună), siguranţei publice (problema camerelor video, apariţia câinilor vagabonzi aduşi din alte localităţi), financiar-economice (atragerea de investitori şi crearea de noi locuri de muncă) dar şi sociale (ajutorul social pentru cei care chiar au nevoie). O altă problemă abordată se referă la statutul administrativ al localității Negru Vodă: oraş sau comună – avantaje şi dezavantaje.

“Doresc să avem discuţii libere cu locuitorii oraşului Negru Vodă pentru a vedea care sunt cele mai arzătoare probleme ale lor, dialogul fiind primul pas spre o îmbunătăţire a relaţiei autorităţi – locuitori. După mai bine de două decenii în care Negru Vodă a pierdut peste 1.000 de locuri de muncă, iar serviciile publice au devenit extrem de ineficiente, fără ca locuitorilor să li se explice că există şi alte alternative mai puţin costisitoare pentru ei. Consider că este un moment oportun să scoatem la lumină cât mai multe din neregulile petrecute în localitate. Negruvodenii merită un viitor mai bun, un viitor în care bunăstarea să fie cuvântul de ordine în viaţa lor”, a declarat Gabriel Buzoianu, organizatorul evenimentului “Negru Vodă încotro?”.

Invitatul special al acestui eveniment este domnul Valentin Vrabie, primarul independent al comunei Peștera, județul Constanța.

“Este rolul nostru de reprezentanţi ai comunităţilor locale să încercăm să le oferim cât mai multe informaţii cetățenilor, pentru ca aceştia să poată lua deciziile optime cu privire la viitorul lor. Modelul pe care eu l-am implementat în comuna Peştera poate fi aplicat cu succes în orice localitate a ţării, dacă se doreşte acest lucru”, a declarat Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*