FOTO VIDEO Ministrul Cuc a inspectat personal lucrările de dragaj maritim. Se arată mulțumit deși nu a văzut decât nava de dragaj

Ministrul Razvan Alexandru Cuc, directorul interimar CNAPMC Nicolae Dan Tivilichi și președintele CJC  Horia Țuțuianu FOTO Catalin Schipor

Pentru a te asigura că un lucru este făcut cum trebuie și termenul este respectat, trebuie să te deplasezi în teren, să vezi cu ochii tăi care este stadiul lucrărilor și nu să te încrezi în ceea ce raportează subalternii, este de părere ministrul Transporturilor, Razvan Alexandru Cuc care a mers personal în Portul Midia pentru a inspecta lucrările de dragaj.

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța a atribuit, prin procedură de licitație deschisă derulată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul privind dragajul de întreținere în bazinele și șenalele porturilor firmei Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A. Este vorba de o valoare a contractului de 10.939.635,25 lei (fără TVA), durata fiind de 12 luni.

Lucrările au început pe 26 iulie în Portul Midia, având un termen de finalizare de 15 zile. Au trecut mai mult de atât și încă nu sunt gata, dar ministrul Transporturilor a venit personal să vadă dacă oamenii chiar muncesc. Însoțit de directorul interimar CNAPMC Nicolae Dan Tivilichi și președintele CJC  Horia Țuțuianu,  Razvan Alexandru Cuc s-a deplasat în Portul Midia. A primit datele despre cât s-a lucrat, câte aluviuni s-au scos din mare, a urcat pe nava Anghel Saligny și a pornit într-o mică călătorie pentru a vedea îndeaproape nava de dragaj. S-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor deși, practic nu a văzut nimic care să îi confirme datele, ministrul s-a arătat mulțumit de cum s-a lucrat.

„Un dragaj care nu a mai fost făcut în Portul Constanța de mai bine de 10 ani. Practic scopul acestui proiect și a acestei investiții este de a aduce la cotele proiectate inițial adâncimea prin dragare în Portul Midia și în Portul Constanța. În următoarele trei săptămâni se va finalize dragajul aici în Portul Midia, urmând ca ulterior cele două drăgi să se deplaseze către Portul Constanța”

Pe viitorul apropiat are și alte planuri pentru Portul Constanța:

Ministrul s-a arătat încântat de prestația de până acum a directorului interimar al APMC Nicolae Dan Tivilichi, dând de înțeles că îl va susține și la funcția de director.

„În momentul în care un om vine și deblochează lucrurile, eu nu văd care este problema celor care contestă interimatul. Dânsul nu are de ce să își facă probleme, sau cineva pentru el. A deblocat și debirocratizat multe proiecte“ a spus ministrul Cuc. 

De acum, după dragaj, Portul Midia va facilita și accesul navelor mari. Pe viitor se vrea ca Portul Midia să se transforme în zonă liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*